Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Împreună colectăm selectiv deșeurile electrice!

Data publicării
Categoria

Tu știi ce face televizorul tău vechi? Adună praf și elimină plumb! Dacă praful nu te sperie, expunerea la plumb este un pericol real! Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Mun. Suceava care va avea loc sâmbătă, 8 Aprilie 2017.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Suceava și Serviciul Local de Colectare Suceava, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Cum colectăm DEEE?

Pe 8 aprilie, sucevenii au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: sâmbătă, 8 aprilie 2017, între orele 9.00-16.00, 4 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

  • Parc Florea Vladimir (Bd. 1 Mai vis-a-vis de Policlinică);
  • Cartier George Enescu – Bd. George Enescu (parcare – vis-a-vis bloc Curcubeu);
  • Cartier Zamca – intersecţie str. Octav Băncilă cu str. Ion Neculce;
  • Cartier Burdujeni – în fața blocului 59A, lângă Betty Ice.

Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare, va primi Tichete Valorice pentru aparatele electrice mari întregi, astfel: 3 tichete, în valoare de 10 lei fiecare, pentru deșeuri tip frigidere și combine frigorifice complete și 2 tichete, în valoare de 10 lei fiecare, pentru deșeuri tip mașini de spălat rufe și vase (automate) complete. Pentru orice alt aparat electric predat (de exemplu: fier de călcat, aspirator, monitor, calculator, cafetieră, mixer, televizor, radio, scule electrice etc.) fiecare deponent va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: 5 x cuptor microunde digital, 5 x mașină de găurit, 5 x fier de călcat, 5 x aspirator bagless. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc sâmbătă, 8 aprilie, ora 17.00, la punctul de colectare din Parcul Florea Vladimir (Bd. 1 Mai vis-a-vis de Policlinică).

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Suceava, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Obișnuința colectării deșeurilor electrice, pe cât ar părea de nouă și greu de adaptat specificului țării noastre, este de fapt un proces cu o lungă istorie în timp, la nivel internațional. Mai exact, anul acesta se împlinesc 41 de ani de la prima lege federală adoptată în 1976 în Statele Unite ale Americii, care reglementa eliminarea deșeurilor electrice. În Europa, prima țară care a dezvoltat și implementat un sistem de colectare și reciclare a deșeurilor electrice a fost Elveția, în 1991. În România, obligativitatea colectării deșeurilor electrice a venit o dată cu aderarea la Uniunea Europeană, respectiv în 2007.

Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice!

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.