Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Incendierea resturilor vegetale în scopul igienizării de primăvară a terenurilor este interzisă

Data publicării
Categoria

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava avertizează proprietarii de terenuri că incendierea resturilor vegetale în scopul igienizării de primăvară a terenurilor este interzisă, în conformitate cu O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare.

Miriştile, stuful, tufărişul sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorităţii de mediu şi fără informarea prealabilă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Prin arderea miriştilor şi a resturilor vegetale se degajă în atmosferă poluanţi implicaţi în efectul de seră care duc la modificările climatice tot mai evidente; de asemenea este afectată grav biodiversitatea terestră!

Arderea nejustificată produce şi alte efecte secundare, precum funinginea, posibilitatea extinderii focului şi afectarea gravă a ecosistemului. Arderile necontrolate pot genera de asemenea pagube materiale însemnate prin extinderea incendiilor la locuinţe, anexe gospodaresti, fond forestier, precum şi victime umane.

În situaţii de necesitate, pentru solicitarea acceptului de ardere a miriştilor sau vegetaţiei uscate se vor depune la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului avizul Direcţiei Fitosanitare care să specifice clar că se impune incendierea sau arderea şi adrese de notificare catre Ispectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Garda de Mediu si primărie.

Cei care nu vor respecta prevederile legale sunt pasibili de amenzi.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.