Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Joe Rusi – Good to be home

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

1995, holul unui cămin al Universității sucevene. Dintr-o cameră, o voce și o ghitară, calde, expresive, adună într-un fel aparte sunetele unei piese Tracy Chapman. Bun, frumos, un Gimme One Reason special, cu mult suflet adevărat în el. Intru încet, fără să bat, ca să nu deranjez. O față zîmbitoare, cu ochi sclipitori mă întîmpină din spatele corzilor. A fost prima mea întîlnire cu Mircea „Joe” Rusi, un rădăuțean din naștere și botoșănean prin adopție, o poveste de blues la care sînt chiar mîndru să particip atunci cînd soarta mi le scoate în cale. Una dintre multele întîmplări care leagă prietenii ce durează.

Muzica, armonia, le-am invățat de la Fani (Adumitroaie) și Vali (Răcilă). Distracția, fun-ul, le-am luat de la Nightlosers. Modul de a face afceri în muzică de la A.G. (Weinberger). Acesta este bagajul cu care am plecat spre Norvegia, in 1999 – a declarat Joe cîndva. Deși a fost bursier la Berklee College Of Music în 2006 și absolvent al unui Master în compoziție și ghitară în 2009, este plăcut de constatat că valorile de bază sînt românești. Da, Mircea a rămas român, ba încă unul foarte atent cu ce se întîmplă mai departe în peisajul mioritic. Revine în fiecare an acasă, își vede familia și cîntă pentru prieteni.

Omul care a ajuns No.1 în charturile de blues norvegiene și no. 4 în Global Blues Chart a spus foarte simplu: Bobby, vreau să cînt acasă. După turnee și festivaluri în toată Scandinavia, America și Canada, joe revine pentru cîteva concerte în România. Anul trecut l-am putut asculta într-un jam-session memorabil la Fălticeni. Anul acesta, împreună cu Dan Saghin – bass și Claudiu „Nashu” Purcărin – tobe (Nightlosers, Sistem) vor fi cîteva concerte în zonă.

Pînă la data la care scriu aceste rănduri zilele de concert confirmate sint:

  • 5 Iulie 2012, Suceava, Pub Deliri
  • 3 August 2012, Câmpulung Moldovenesc, Aquarius Club
  • 4 August 2012, Botoșani, La Strada

Dacă vă imagnați că între timp se odihnește, vă înșelați… e în turneul anual din SUA. Cum e să ai concerte așa… Suceava, New York, New Jersey, Câmpulung, Botoșani, Oslo…

Vă răspund cu un citat: Music is not what I do, but who I am.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.