Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Măcar aici să nu mințim

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Oameni buni, oameni răi, oameni ospitalieri, oameni neprimitori, oameni bogaţi, oameni săraci… şi tot aşa, enumerând, îţi dai seama că Suceava are tot felul de oameni, că Suceava e un oraş ca toate celelalte. Asta la o primă privire, pentru că Suceava e altfel, altfel pentru suceveni, altfel pentru cei care au avut ochi să o vadă aşa cum pentru mulţi nu e.

Important e ce te face pe tine să zici că târgul tău e altfel (asta nu înseamnă că vom contesta cumva „altfel-ul” altor târguri).

Cum răspunzi la următoarele întrebări:

Moldovean e tot una cu bucovinean?
Te mândreşti cu cel mai mare dintre români?
De câte ori ţi-a fost ruşine de SV?
Câte obiective turistice din judeţ ai văzut?

Şirul întrebărilor poate continua şi va continua pentru că „OrasulSUCEAVA.ro” te invită pe tine, de citeşti acum, să adaugi întrebări, să te implici.

Nimeni nu cere să semnezi cu numele adevărat (aşa cum nici în presa din târg nu se întâmplă mereu). Ţi se cere seriozitate, curaj şi să scrii. Măcar aici să nu minţim.

Spor la scris!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Comentarii (1)

 1. bobby

  S-o luam in ordine, ca ne-ncurcam. Da’ invers.

  Nu ma satur niciodata de vazut, admirat, comentat, si implinit sa fiu de toate ale firii si tot as mai vedea ceva. Regiunea asta e binecuvantata, si cand spui Dulce Bucovina, exact asta inseamna.

  Lasand istoria si oamenii care au facut-o putin de-o parte, cu relele si bunele lor, fiecare este mai mare sau mai mic roman, mai moldovean sau mai bucovinean, mai grijuliu sau nu cu capra vecinului, mai hot sau mai lenes. Cum sa-l compar pe Eminescu cu Stefan cel Mare?
  Ma gandesc la locurile mele preferate, ale copilariei si frumusetii, cum s-au infratit ele cu cele localitati de nu le gasesti pe harta, ca sa plece dom’ primarele de 2 ori pe mandat in cele tari pe banii alora, ca pe-ai lui nu i-ar folosi, Doamne Fereste. Sau pe cei straini care veneau si se strambau la taiatul mielului, da’ cadeau de-a dura de la mancat si baut, de le plesneau curelele si nastureii la camesi. Si ar mai fi, ca s-au adunat… aveti si voi gandurile voastre.

  Mie, de ce sa-mi fie rusine?…sa le fie lor, se stiu ei care. Ca daca s-a auzit de bine de Suceava, apoi nu datorita lor, acelorasi, iar cei care merita dragul nostru vin ei cu drag acasa, si acasa inseamna acolo unde e inima, parintii, prietenii si faptele ce le-ai facut. Si daca-s bune, de ce sa-ti fie rusine?

  Acu’ cu prima… moldovean, vrancean, afgan, om sa fii. Pana la coada nu limba pe care o vorbesti, nu culoarea pielii, ci felul in care iti maturi singur ograda si bucuria cu care dai apa si indrumare spre bine calatorului ostenit conteaza. Om bun gasesti pe tot meleagul, om rau la fel (de n-ar mai fi). Si-ar mai fi ceva…sa inveti sa-ti respecti strabunii, sa inveti sa alegi binele de rau din faptele lor, pentru a fi tu mai bun.

  Poate ca sucevenii sunt mai avuti, mai exigenti, mai cultivati, mai altfel. Dar injura la fel, is la fel de lenesi si mincinosi, au aceleasi apucaturi proaste, dau spagi la fel ca altii si pentru aceleasi scopuri in fond, pot fi la fel de neciopliti si badarani, canta si danseaza manele cu acelasi foc, arunca mizeria tot pe langa cos si nu dau nici un leu pe arta. Se cheama romani, pentru ca pe astia ii cunosc. Si difera mult de cei carora merita sa le pronuntam numele oriunde, cu mandrie. Care se cheama tot romani, spre norocul lor si rusinea ignorantilor care le manjesc numele.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.