Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Polițist, avocat… la drumul mare!

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Când copiii mai mari se joacă, toţi vor să se facă poliţişti sau avocaţi, refuzând alte meserii, cum ar fi: chelner, tinichigiu sau chiar filozof. Nu mai vorbesc de meserii care rămân în cărţile de istorie: geamgiu, potocovar… care în echivalarea dată de MEC înseamnă profesor, agricultor, strungar.

Politişti cu legea în mână, sătui de indivizi la care abuzul devine despre asta nu discutăm, băi au urmărit un fost judecător, acum avocat, pe motiv că maşina (un merţan) pe care o conducea mergea ca la proba de slalom uriaş. Filmat, individul ăsta, dispreţieşte legea, ţara şi un popor pe care-l crede fraier. Avea probleme la un ochi, care îi lăcrima, din cauză ca privise prea mult chiorâş la pungă. La punga celor pe care îi judecase şi acum când îi apără, când îi acuză.

Alţi poliţişti, aceeaşi lege. Filmat că bea într-un restaurant şi reclamat la 112 (da, da, lucrătură!) un domn poliţist, oprit în trafic, se converteşte brusc la ecologism. Motivul: nu suflă în fiolă pentru că nu este ecologică. Nu e vorba că are şi alte argumente:

  1. Telefon la şef: v-am telefonat ca să veniţi aici. Eram în bucătărie şi când am auzit am facut linişte în casă, gândidu-mă că un poliţist cere ajutorul camarazilor, fiind într-o grea misiune. Da, de unde… Erau colegii lui care l-au atacat.
  2. Telefon la nea Marin: Băi nea Marine… cică mă filmară că băui… prostii. Pentru cine nu a văzut reportajul, fac precizarea că nea Marin (să trăieşte vericule) este patronul localului.
  3. Fuga-i ruşinoasă şi mai ales sănătoasă! Domnul subcomisar, care a vazut că îşi pierde timpul cu silogisme, a trecut imediat la un alt minister – la cel de sport. A stabilit un nou record mondial (îl rog pe domnul Vasile Blaga să nu cheme Guiness Book ci DNA): dispariţia în ceaţă.

Final: a doua zi domnul subcomisar s-a prezentat la seviciu. Altfel era acuzat de dezertare.

Da cu noi, cum rămâne?

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.