Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Preţul gigacaloriei va creşte în municipiul Suceava cu 35%

Data publicării
Categoria

Prețul gigacaloriei livrată în sistem centralizat va avea o creștere în municipiul Suceava de 35%, prețul ajungând astfel la 250 de lei pe gigacalorie. Noul preț va fi aprobat în viitoare ședință a Consiliului Local Suceava.

Primarul Ion Lungu a precizat că populaţia va plăti acelaşi tarif şi după ce va intra în funcţiune noua centrală termică a oraşului, iar diferenţa între preţul de livrare şi cel de producţie, de 445 de lei, va fi suportată de la bugetul local.

Edilul Sucevei se va întâlni în prima parte a lunii septembrie cu reprezentanţii firmei Bioenergy pentru a stabili un grafic oficial al lucrărilor estimându-se că noua unitate de termoficare să fie gata până pe 9 noiembrie 2013. De precizat este faptul că aceasta va fi alimentată cu biomasă.

Întrebat de situația disponibilizărilor de la defuncta Termica SA, Ion Lungu a precizat că situația disponibilizaților de la Termica s-ar putea clarifica prin proiectul de lege prin care foștii salariați ar urma să primească sumele de completare, proiect ce a primit avizul de la Ministerul de Finanțe şi ar urma să intre în discuția Guvernului.

Aceştia trebuie să primească sume compensatorii în valoare de 1.700.000 de lei. Venitul de completare reprezintă diferența dintre venitul mediul salarial net realizat în ultimele 3 luni și mărimea indemnizației de șomaj.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.