Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

România regală

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Mi-am pierdut o viață întreagă sufocat și urând ideea că o țară ca a noastră nu poate fi alta decât cea a clasei muncitoare și, în zilele de azi, a mediocrităților furătoare. Manipularea prin școală și știri naște monștri, mai mult decât somnul rațiunii lui Goya.

Ideea de succes social și popularitatea, îneacă ca un mal împuțit valorile și trâmbițile de azi urcă spre cer imnuri care, îl fac pe Dumnezeu să-și ridice, cu încă o veșnicie mai sus, privirea de la noi.

La 90 de ani de la nașterea Regelui, România este măcinată de tot felul de neliniști și amărăciuni, care umblă cu capul spart căutând un loc de liniște, în afară de cel de la care îți urează “veșnica pomenire”. România are înca un rege, așa cum o familie are un tată bătrân și fără putere, dar de pe vârful frunzelor ce-au vestejit în anii aceștia, el plânge pentru copiii care rămân în urmă.

Adevărații părinții ai patriei sunt îngrijorați de ceea ce rămâne după ei și nu-și ascut ghearele, pentru a zgâria pe toți care sunt adversari la împărțitul ciolanului.

Curând, țara va trece, cum va ști să o facă, față de ultima sa ocazie istorică, aceea de a plânge și ridica statui, după ce a semănat nepăsare peste propriul destin. Va pierde plânsul fără lacrimi a unui rege care, ar fi o tămăduire a acestui neam, care amestecă totul și nu iese nimic.

Încă nu este totul pierdut.
La Mulți Ani, MAJESTATE!!!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Comentarii (5)

 1. Cantemir

  Ce va rosti maine Regele in parlament:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/10/24/cui-si-despre-ce-nu-va-vorbi-regele-maine/

  Răspunde

 2. Capricorn

  Dupa curent sau in ton cu turma – poti simti respect pentru rege si compasiune pentru neam dar recitind istoria si aprofundand momentul de culme al domniei sale este posibil sa intelegeti ca acest copil al vremii de atunci, Mihai, nu a fost decat un produs al altor miscari cu influente neinspirat-panicate ale sale.
  Va recomand si articolul Mari Romani – http://www.mariromani.ro/primapagina.php cu recomandarea de a reflecta la cine merita respect si cine NU!

  Răspunde

  • Autorul

   Daca ati a avut inima deschisa si nu prejudecati de genul, curet sau turma ,dupa discursul de ieri …ar trebui sa fi inteles mut mai mult decit vesnica „nu-i asa ,ci asa cum spun eu”A fost o lectie de la care multi romani au invatat dar si una de la care unii au chiulit ,adunindu-se in baruri si „tragind din tigara”In rest va respect opinia desi si ea poate fi foarte usor inacadrata ca facind parte din alta moda sau turma.

   Răspunde

   • Spetcu

    Probabil era mult mai nobil ca lecţia de demnitate să fi fost dată de susţinătorul discursului la 23 august 1944. Acum ar fi putut avea decenţa să stea pe domeniile sale şi să-şi admire ordinul Pobeda de la Stalin şi distincţia dată de Putin acum vreo doi ani la Moscova.

    Răspunde

 3. Capricorn

  Poate, ar fi interesant, un exercitiu similar: http://www.mariromani.ro/primapagina.php de facut pe acest site angrenand cunostintele istorice care vor argumenta alegerea facuta – ca un viitor subiect propus echipei Orașul SUCEAVA si de ce nu…un alt topic privind: recensamantul in exercitiu.
  In ce priveste comentariul Autorul as dori sa dau un raspuns:
  1-Comentariul facut de mine nu este influentat de DISCURSUL REGELUI cum nici cu o floare nu se face primavara. Poate ca era de asteptat ca acest discurs sa fie succint si cu echivoc fara o referire stricta la adresa cuiva, in fond discursul a fost pregatit de mult timp si posibil de alti oameni …ca si marea majoritate a actiunilor din perioada de domnie.
  2-In ce priveste lectia invata de romani, sunt foarte curios cum si in ce fel au invatat-o, caci observatiile mele confirma contrariul. Sa va mai reamintesc de revolutia din `89, de avutiile statului vandute sau in curs de vanzare pe sume ridicol de mici? Spuneti-mi dl/dna ce lectie au invatat romanii din evenimentele recente?
  Accept omul Mihai I cu respectul cuvenit existentei sale intr-o perioada istorica a tarii dar nu inteleg de ce este ridicat pe pedestal fara argumente istorice ci doar pe vocea turmei (manipulare+persuasiune).

  Frica este o boală care roade logica şi face omul inuman.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.