Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Situaţia pieţei muncii la sfârşitul lunii ianuarie 2014

Data publicării
Categoria

Evoluţia indicatorilor statistici monitorizaţi prezintă o rată a şomajului înregistrat de 6,87%, în creştere cu 0,44% faţă de luna trecută.

Creşterea se datorează cu precădere şomerilor care nu beneficiază de indemnizaţii de şomaj, solicitând înregistrarea în evidenţele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă – Agenția Locală Suceava pentru a obţine ajutoare alimentare finanţate din fonduri europene sau pentru a-şi îndeplini obligaţia legală de căutarea a unui loc de muncă, înainte de a beneficia de venitul minim garantat.

Trendul crescător al ratei şomajului este specific şi repetitiv pentru această perioadă a anului, în care şi activităţile economice din anumite domenii intră în stagnare datorită sezonalităţii fluxului de lucru, conducând la scăderea cererii pe piaţa forţei de muncă.

În baza de date a agenţiei sunt înregistraţi 17 298 de şomeri, distribuţia acestora pe

Distribuţia pe zone a şomerilor din judeţul Suceava: Suceava (5.866 persoane), Fălticeni (3.993 persoane), Câmpulung Moldovenesc (1.208 persoane), Gura Humorului (1.890 persoane), Rădăuți (3.387 persoane) și Vatra Dornei (954 persoane).

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.