Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Situaţia pieţei muncii la sfârşitul lunii iulie 2013

Data publicării
Categoria

Conform AJOFM Suceava, evoluţia indicatorilor statistici monitorizaţi prezintă o rată a şomajului înregistrat de 5,56%, în creştere cu 0,44% faţă de luna trecută. Tendinţa este specifică şi repetitivă pentru această perioadă a anului, în care tinerii absolvenţi finalizează studiile şi optează pentru începerea carierei profesionale, înregistrându-se 1304 persoane din această categorie de beneficiari.

În totalul absolvenţilor, 83% au terminat liceul sau o şcoală postliceală, 11% au finalizat o şcoală profesională sau gimnaziu şi 6% sunt absolvenţi de studii universitare. Ei intră în evidenţele agenţiei ca şomeri neindemnizaţi, parcurgând o perioadă de căutare a unui loc de muncă prin aport propriu sau prin suportul oferit de serviciul nostru de mediere a locurilor vacante. Pentru cei care demersurile de ocupare nu s-au finalizat cu inserţia pe piaţa muncii, AJOFM Suceava va organiza o bursă a locurilor de muncă în data de 27 septembrie 2013.

În baza de date a agenţiei sunt înregistraţi 13589 şomeri, din care 73% sunt persoane cu nivel de instruire primar, 22% persoane cu studii liceale şi postliceale, iar 5% sunt persoane cu studii superioare. Ponderea o au şomerii din mediul rural (66%), aceştia fiind şi cei mai interesaţi în a urma un curs de formare profesională, respectiv 57% din cei 784 de şomeri înscrişi la cursuri. Considerând şi procentul de 70% din totalul cursanţilor, a şomerilor cu vârsta între 25 şi 35 ani, este evident faptul că tinerii din mediul rural sunt cei mai motivaţi să-şi diversifice competenţele profesionale.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.