Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Situaţia pieţei muncii la sfârşitul lunii martie 2013

Data publicării
Categoria

Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă – Agenția Locală Suceava, evoluţia indicatorilor statistici monitorizaţi prezintă o rată a şomajului înregistrat de 5,8%, în scădere cu 0,36% faţă de luna trecută.

Evoluţia este specifică şi repetitivă pentru această perioadă a anului, în care tinerii absolvenţi finalizează studiile şi optează pentru începerea carierei profesionale. Numărul persoanelor din evidenţa agenţiei care s-au încadrat în cursul lunii martie a crescut cu 425 persoane faţă de luna trecută, de la 1.534 persoane la 1.959 persoane.

În baza de date a agenţiei sunt înregistraţi 14.384 şomeri, din care 77% sunt persoane cu nivel de instruire primar, 18% persoane cu studii liceale şi postliceale şi 5% persoane cu studii superioare.

Disponibilizări colective şi curente de personal. În cursul lunii martie au fost disponibilizate 264 de persoane, cele mai multe fără calificare şi majoritatea provenind din disponibilizări curente. Stocul de şomeri disponibilizaţi, la finele lunii martie, este de 400 de persoane, din care 26 provin din disponibilizări colective, restul fiind intrări curente din piaţa muncii. Referitor la proiectul de disponibilizare colectivă iniţiat de SC Termica SA, societatea a anunţat că va face o informare publică, în urma consultărilor cu sindicatele şi a evaluării tuturor posibilităţilor de limitare a numărului concedierilor şi a eventualelor metode de evitare şi atenuare a consecinţelor acestora.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.