Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Strângerea câinilor comunitari de pe străzile Sucevei, un ghimpe în coasta municipalităţii

Data publicării
Categoria

Primarul Ion Lungu s-a plâns că populaţia nu îi sprijină pe cei care strâng câinii vagabonzi şi că municipalitatea duce lipsă de personal calificat pentru prinderea lor.

Edilul a propus externalizarea serviciului de gestionare a câinilor comunitari, iar dacă va fi necesar primăria va mai construi un nou adăpost în lunca Sucevei.

Potrivit autorităţilor, în vechiul adăpost sunt aproximativ 900 de câini iar în cel nou aproximativ 400 de câini, lăsând loc liber pentru încă 500 de patrupede. Totuși municipalitatea nu poate susţine în mod integral financiar hrana celor 1.800 de câini care vor fi cazaţi în cele două adăposturi din Lunca Sucevei şi nici nu poate îndeplini condiţiile pentru ca adăposturile să fie autorizate.

În ce privește costurile anuale legate de întreţinerea câinilor comunitari acestea se ridică la aproximativ 100.000 de euro, iar pentru ca adăposturile să fie autorizate trebuie să existe personal specializat şi cabinete veterinare autorizate.

Promo

Comentarii (2)

  1. Andrei

    As vrea si eu sa stiu unde pot sa depun o plangere pentru a ridica cainii din jurul blocului…s-au cam inmultit.

    Răspunde

  2. baluba

    Acuma ce sa spun, medici veterinari sunt in Suceava destui. Exista chiar si un Inspectorat daca bine imi aduc aminte, pe langa spital. Ar putea sa-si ofere serviciile si benevol medicii, eventual un grafic prin rotatie. Banuiesc ca principalul imbold sa se indrepte catre medicina veterinara a fost dragostea de animale, nu?!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.