Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Un mix exploziv între vechi şi nou

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Vineri, 24 ianuarie, Talcioc Cultural a făcut posibilă desfășurarea unui eveniment de cultură urbană. A concertat în premieră pentru Suceava, trupa descrisă de cotidianul britanic “The Guardian“ drept: “un mix exploziv între vechi şi nou” – Subcarpaţi.

Acest manifest folcloric contemporan militează pentru păstrarea valorilor identitare, a dimensiunii spirituale româneşti, prezentată acum în faţa tinerilor ca formă de evadare în faţa diluării conştiinţei şi tradiţiei naţionale.
Concertul a început în jurul orei 23.00 iar amploarea acestuia s-a remarcat prin numărul mare de participanţi care a trecut de 450.

Din păcate, organizarea şi spaţiul nu au permis vânzarea mai multor bilete, provocând dezamăgirea mai multor fani care nu au putut intra în local. Participanţii la eveniment au savurat ritmurile doinelor româneşti autentice, îmbinate pe beat-uri de hip-hop şi dubstep, mai exact conceptul creat de Subcarpaţi- folclor underground.

Câţiva dintre cei prezenţi au promovat mesajul trupei, purtând diverse imprimeuri sau haine tradiţionale, astfel încât spectacolul a părut de multe ori un ritual străvechi. Trupa a încântat cu prezenţa unui invitat surpriză – solista Mădălina Paval din Fălticeni, expresivă şi plină de emoţie a interpretat piesa: “M-a făcut muma frumoasă” acompaniată fiind de vocile spectatorilor. În concluzie, sper ca prestaţia artistică a trupei Subcarpaţi să fi reuşit să insufle în gândurile celor prezenţi, trezirea conştiinţei identitare şi a libertăţii spiritului românesc, o dată cu ascultarea pieselor “Balada Românului” , “Când a fost la ’89“ şi “Rege pe deal”.

Mesajul trupei este unul care prinde la publicul tânăr, ce descoperă noi valenţe ale muzicii tradiţionale , astfel că, orice apariţie a acestora este un succes garantat.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.