Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Armatei României

Data publicării
Categoria

Ieri, 25 Octombrie 2011, a fost sărbătorită Ziua Armatei României, prilej de evidenţiere a tradiţiilor glorioase ale oştirii române şi a rolului hotărâtor pe care aceasta a avut în formarea istoriei naţionale.

Această zi a fost marcată, la nivelul municipiului Suceava, de o ceremonie militară şi religioasă care s-a desfăşurat, la monumentul Bucovina înaripată din Piaţa Tricolorului din municipiul Suceava.

Ceremonia a fost organizată de Garnizoana Suceava, în colaborare cu structurile cu atribuţii în domeniul apărării naţionale şi cele ale administraţiei publice locale. Detaşamentul de onoare a fost compus din: drapelul de luptă cu garda la drapel, asigurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al Judeţului Suceava; Garda de onoare a fost alcătuită din: un pluton asigurat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava; un pluton asigurat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava; un pluton de la de Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni; un pluton de la Colegiul Militar Liceal Ştefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc; garda la monument a fost asigurată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

Manifestarea a început cu intonarea Imnului de Stat al României, urmat de citirea ordinului ministrului apărării naţionale cu privire la sărbătorirea Zilei Armatei României, oficierea serviciului religios pentru cinstirea memoriei eroilor români căzuţi pe câmpurile de luptă, săvârşit de un sobor de preoţi din Protopopiatul Suceava şi din unităţile militare ale garnizoanei, şi depunerea de coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor. Garda de onoare va defila prezentând onorul la monument, iar în încheiere se va prezenta onorul muzicii militare.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.