Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Cătălin Viorel PINTEA

Consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică, internă și internațională. Specializat în drept comercial și recuperare creanțe.

Program de lucru

 • luni – vineri / 8:00 – 20:00

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Comentarii (1)

 1. Va rog sa-mi dati un raspuns

  Buna ziua

  as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. M-as bucura daca ar fi posibil sa ma si ajutati pentru a-mi rezolva aceste cazuri.
  Incerc sa va descriu cit mai scurt si mai detailat despre ce este vorba.

  Eu posed un titlu de Proprietate din 1945 primit de la reforma agrara de bunica mea din partea mamei decedata in 1970. In acest titlu de proprietate sint trecute o casa si doua terenuri. In 1987 a decedat mama iar in 1989 a decedat tata.Tot in anul 1989 pe baza titlului de proprietate al bunicii fiind singura mostenitoare mi-am intabulat doar casa si terenul de linga casa, stiind ca celalalt teren este vindut de parintii mei in anul 1980.
  Cind an venit anul asta in concediu din Germania unde locuiesc din 1990 am gasit la mine acasa in Romania intr-o caseta veche contractul de vinzare al acelui teren care este o conventie intocmita in 1980 fara notar. Conventia este semnata de cumparator, martor si doar de tatal meu in calitate de vinzator si nu are nici o stampila. Din 1981 cumparatorul foloseste terenul si plateste impositul pentru teren.

  Mentionez in mod deosebit ca terenul vindut de tatal meu provine din mostenirea de la bunica din partea mamei si ca conventia nu este semnata de mama mea cu toate ca a fost intocmita in timp ce mama mea era inca in viata adica in 1980 iar mama a decedat in 1987.
  Consider ca tatal meu nu ar fi avut dreptul de a vinde acel teren.

  M-ar interesa sa stiu daca am eu dreptul de a-mi revendica acel teren?

  M-ar mai interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 luni de la decesul unchiului meu fratele mamei decedat in anul 1986. Unchiul a posedat un titlu de Proprietate din 1945 primit de la reforma agrara. A mai ramas doar sotia lui care mai este in viata. Ei nu au avut copii. Din partea unchiului meu nu exista alti urmasi doar eu in calitate de nepoata adica fica sorei lui. Nemaiavind contact cu matusa, din 1990 cind am plecat definitiv in Germania am aflat ca matusa a vindut casa si terenul de linga casa raminind inca un teren nevindut. Cumparatorii acum isi fac intabulare. Mentionez ca posed dubla cetatenie adica mi-am pastrat si cetatenia romana.

  Ma-as bucura daca as primi un raspuns.

  Ma multumesc

  Cu stima

  Gisela Eremia
  Email: egisela@t-online.de

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.