Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

(2004) Un long dimanche de fiançailles

Data
Access
gratuit
Loc
Casa Prieteniei

Joi, 18 Februarie 20196, începând cu ora 18:00, Biroul Francez din cadrul Casei Prieteniei te invită la proiecția filmului (2004) Un long dimanche de fiançailles.

Bazat pe romanul celebru al lui Sebastien Jaspisot, filmul regizat de Jean-Pierre Jeunet o are în distribuție pe Audrey Tautou, scenariul aparținând lui Jeunet și Guillaume Laurant.

Spre sfârșitul Primului Război Mondial, este pe punctul de a începe cea mai mare luptă a unei tinere franțuzoaice, Mathilde care a fost anunțată că logodnicul ei, Manech, este unul dintre cei cinci soldați răniți care au fost judecați de curtea marțială și scoși în teritoriul dintre tranșeele inamice ale armatelor Franței și Germaniei … și aproape sigur și-au găsit moartea.

Refuzând să accepte pierderea pentru totdeauna a iubitului ei, Mathilde pornește într-o călătorie extraordinară pentru a descoperi ce se întâmplase cu iubitul ei.

De fiecare dată ea primește câte o altă variantă dureroasă a modului în care Manech și-a petrecut cele din urmă zile, cele din urmă clipe. Totuși, ea nu se descurajează.

Un long dimanche de fiançailles (2004) a primit două nominalizări la Premiile Oscar, o nominalizare pentru Globul de Aur, un premiu şi patru nominalizări ale Academiei Europene de Film.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.