Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

500 de ani de la construirea mănăstirii Turnul Roșu

Data
Access
gratuit
Loc
Suceava

În perioada 15 August 213 – 15 Septembrie 2013, între orele 9:00 și 17:00, la sediul Filialei Suceava a Uniunii Armenilor din România, situată în curtea Bisericii Armeneşti Sfânta Cruce Suceava, se va putea vizita expoziția documentară 500 de ani de la construirea mănăstirii Turnul Roșu.

În cadrul manifestării va fi lansat albumul omagial Turnu Roşu 500 – Hagigadar 501, XVI – un veac fast pentru spiritualitatea armenească bucovineană, editat de filiala Suceava a Uniunii Armenilor Suceava şi Arhivele Naţionale Suceava.

Atât albumul omagial, cât şi expoziţia documentară îşi propun o prezentare a realizărilor comunităţii armeneşti din Bucovina, atât pe plan laic cât şi pe plan religios. Dintre acestea putem aminti: inventarele bisericilor Sfântul Simion, Sfânta Cruce, Zamca şi Mitoc, catagrafia familiilor armeneşti din Suceava. situaţii statistice referitoare la copii care frecventază şcoala trivială armenească, statutele comunităţii armeneşti din Suceava, cererea coloniei armeneşti din Viena de a de a se construi ca filială a celei din Suceava, Calendarul armean pe 1904…

Evenimentul este organizat de Arhivele Naționale – Serviciul Județean Suceava cu sprijinul Muzeului Bucovinei Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.