Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

70 de ani de la Drama României Mari

Data
Access
liberă
Loc
Muzeul de Istorie Suceava

Vineri, 25 Iunie 2010, începând cu ora 13:00, Muzeului de Istorie Suceava te invită la vernisajul expoziției 70 de ani de la Drama României Mari.

Complexul Muzeal Bucovina Suceava va invita , (autor proiect: dr. Mihai-Aurelian Caruntu) Expoziția cuprinde un număr de aproximativ 300 de fotografii, documente, hărți, manuscrise (o mare parte din ele inedite) – provenind de la Direcția Județeană Suceava a Arhivelor Naționale, Arhiva Ministerului Afacerilor Externe, Serviciul Istoric al Armatei, Arhiva Națională a României…

Expoziția este un omagiu față de cei care s-au jertfit cu această ocazie pentru a apăra onoarea patriei și, totodată, un prilej de reculegere și meditație. Printre documentele care se consideră că vor atrage atenția vizitatorilor se numără harta cu traseul liniei Molotov ce a divizat Bucovina, telegrama cu nota ultimativă sovietică, declarații ale unor refugiați, acte semnate de Rezidentul Regal Gheorghe Flondor, Ordinul M. St. Major de evacuare a celor două provincii românești, adeverințe ale unor persoane deportate în timpul ocupației sovietice.

În mod simbolic, cu acest prilej, va fi expus și un fragment din sârma ghimpată înlăturată de pe Prut la începutul acestui an, care a intrat in patrimoniul Complexului Muzeal Bucovina.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.