Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Albine și specii înrudite

Data
Loc
Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

Expoziţia Albine şi specii înrudite îşi propune să prezinte o mică secvenţă din patrimoniul entomologic al Complexului Muzeal Bucovina, continuând ciclul expoziţional Colecţiile ies din anonimat.

Albina de miere este una din cele mai folositoare insecte din lume, alături de albinele orhideelor şi bondari. Ele produc miere şi ceară şi polenizează majoritatea plantelor lumii. Majoritatea femelelor au o înţepătură veninoasă şi un coşuleţ pentru transportarea polenului pe picioarele din spate.

Sunt insecte sociale, trăind în colonii complexe, formate din regină, masculi şi femele sterile lucrătoare. Stupul albinei de miere este un sistem vertical de faguri de ceară, divizat în mii de celule pentru creşterea larvelor şi depozitarea polenului şi mierii. Regina poate depune până la 100 de ouă pe zi; ea este fertilizată de un trântor.

Ca specii înrudite – specii de viespi: braconier, mangustă, giuvaier, cu corn, fierăstrău… Complexul Muzeal Bucovina are în rezerva muzeală o valoroasă colecţie de viespi – giuvaier, întâlnită la puţine muzee din Europa.

Expoziţia este organizată de d-na Georgeta TICULEANU (conservator în colaborare cu muzeograful de specialitate) şi Mihai VASILIU.

Expoziţia va putea fi vizionată în perioada 18 Septembrie 2008 – 30 Octombrie 2008 la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava şi se adresează în special elevilor din gimnaziile sucevene.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi , 18 Septembrie 2008, începând cu ora 11:00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.