Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Ana Cristina Leonte Quintet

Data
Access
10 lei
Loc
Casa de Cultură a Studenților

Joi, 19 Februarie 2015, începând cu ora 19:00, Casa de Cultură a Studenților Suceava te invită la un concert de jazz susținut de Ana Cristina Leonte Quintet.

Ana-Cristina Leonte (voce) / Alex Munte (saxofon) / Albert Tajiti (pian) / Michael Acker (contrabas) / Tavi Scurtu (tobe)

Este vorba despre un cvintet de generație nouă, în care se regăsesc câteva dintre cele mai interesante nume ale jazzului românesc actual. Acestea aduc un suflu nou pe scena muzicală prin sinteza rafinată între vocea și compozițiile protagonistei, influențate atât de R’n’B cât și, uneori, de folclorul românesc, și instrumentația clasică de jazz – pian, saxofon, contrabas, baterie – susținută de instrumentiști inspirați și de aranjamente originale.

Cu o intensă activitate concertistică în diverse conjuncturi muzicale, fiecare artist aduce în proiect, pe lângă o mare experiență scenică, și o serie de influențe personale. Muzica lor explorează noi sfere ale jazzului, unde nuanțe moderne se combină cu arome modale, subtile amintiri folclorice sau mici izbucniri de improvizație. Compozițiile sunt originale, cu un sound special, adesea sensibil, echilibrat între nou și tradițional, aranjament și improvizație spontană, simplitate și complexitate.

În anul 2013 Ana-Cristina a obținut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Fest și, împreună cu Michael Acker și Albert Tajti, a obținut premiul pentru cea mai bună trupă de jazz în 2012 la Târgu Mureș.

Elevi și studenții beneficiază de reducere, respectiv cinci lei biletul.


Fotografii

Fotografii realizate de Gicu BOBOC.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.