Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Atelier Origami

Data
Access
gratuit

Sâmbătă, 26 Martie 2011, începând cu ora 11:30, Cărturești Suceava te invită la Atelierul Origami cu Luana POPA.

Origami este arta care însufletește hârtia, este armonie, frumusețe și grație, complexitate și imaginație. Numele origami provine din cuvintele japoneze ori (împachetare, pliere) și kami (hârtie).

Deși etimologia cuvântului este japoneză, se pare că origami a apărut undeva în jurul secolului I, în China, imediat după inventarea hârtiei. A fost adusă apoi în Japonia de către călugării budiști prin secolul VI, cunoscând aici o popularitate și dezvoltare rapidă.

În acele vremuri hârtia era foarte scumpă, doar bogații având privilegiul de a învăța câte ceva din tainele origami. Obiectele realizate de ei aveau atât rol decorativ, cât și practic.

Este știut faptul ca cele mai apreciate cadouri la japonezi erau aceste obiecte în forme diferite, despre care se spunea că aduceau noroc. Ba mai mult, japonezii le-au găsit repede și o utilizare practică: pahare pentru sake și orez. Samuraii obișnuiau să-și schimbe daruri, împodobite cu noshi, un simbol al norocului făcut din fâșii împăturite de hârtie. În timpul nunților Shinto, erau folosiți fluturi din hârtie, care reprezentau mirii.

Deși inițial avea o mare importanță latura spirituală a acestei arte, astăzi s-a uitat acest aspect devenind în primul rând un hobby, o modalitate de a te relaxa, de a crea un obiect decorativ, de a ieși din banalitate și a te exprima prin intermediul hârtiei. Puțină lume știe că această artă este folosită chiar și în știință, NASA folosind teoriile origami pentru design-ul sateliților.

Potențialul origami este imens, doar răbdarea este limita.

Numărul de locuri este limitat la maxim 20 persoane. Pentru a confirma prezența, trimite un e-mail la sv_mall@carturesti.ro sau sună la numărul de telefon +4 0732 003 049.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.