Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Balul Bobocilor Liceul cu Program Sportiv

Data
Loc
Casa de Cultură a Sindicatelor

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava prezintă Balul Bobocilor 2008.

Invitaţi: David DeeJay, dublu câştigător la Romanian Music Awards 2008.

Balul Bobocilor la Cool-T… bazar

Bazarul a reprezentat miercuri, 5 noiembrie, tema şi decorul Balului Bobocilor 2008 al Liceului cu Program Sportiv. Printre tarabe cu o gamă variată de produse, elevii de la LPS şi-au ales cei mai frumoşi boboci.

Spectacolul a fost deschis de majoretele liceului, pregătite de doamna profesoară Lucia Purice, om de bază în organizarea balului. Apoi publicul a făcut cunoştinţă cu cele opt perechi de boboci care au intrat pe scenă în ţinute de zi, însoţiţi de descrierile făcute de prezentatori.

Bobocei, umor şi dans stilizat

După retragerea bobocilor, scena a fost preluată de „boboceii” claselor a III-a care au mimat povestea „Pseudofabulei” interpretată de Roşu şi Negru. Din spectacol nu a lipsit umorul, sceneta „De ochii lumii” arătându-ne că într-o căsnicie contează doar aparenţele. Pentru că folclorul se îmbină cu dansul modern, elevii de la LPS au pregătit un dans stilizat, etno. Tot ei au revenit de-a lungul spectacolului cu alte dansuri greceşti, ţigăneşti, tango, apreciate de colegii lor din public.

Bazar multicultural cu boboci din toate părţile

Nici poezia nu a fost evitată de „sportivi”, unul din ei, Alexandru Coţofrei recitând ca la carte poemul „Deosebire”, o satiră celebră a lui Ion Pribeagul. Îmbrăcaţi în costume specifice unor ţări străine sau regiuni româneşti, bobocii şi-au făcut apariţia pe scenă pentru a doua probă a concursului. Astfel îmbrăcaţi ei au făcut câţiva paşi de dans pe muzica tradiţională a ţării pe care o reprezentau sau a ţinutului românesc ales (Muntenia, Albania, Bulgaria, Macedonia, Turcia, Grecia, Moldova, Transilvania).

Muzică şi bună dispoziţie

Pentru a reda buna dispoziţie spectacolul a continuat cu o parodie după „Procesul Etapei” (violenţa în sport) dar şi un remake dupa videoclipul piesei „Crazy” a lui Dan Bălan. Din nou poezie cu o adaptare a poemului norvegian „Învaţă de la toate” dar şi o scenetă în limba engleză „La doctor”. Ştefania Tudosi, elevă în clasa a VII-a, a interpretat două piese muzicale, „My heart will go on” şi o piesă din repertoriul Andrei, iar Iustin Schiopu a evoluat două piese de hip-hop. Sceneta „Obsesia şoferului” a stârnit hohote de râs iar Roxana Sava, elevă de gimnaziu, a asigurat pentru al doilea an consecutiv momentul folcloric al balului. Nu a fost neglijat nici celebrul Mircea Solcanu, care a fost interpretat într-un mod “delicios” ca povestitor al basmului “Harap-Alb”.

Vise şi creativitate în rândul bobocilor sportivi

Proba de seară din concursul de Miss a subliniat rafinamentul şi eleganţa concurenţilor, dar a oferit publicului câteva informaţii legate de visurile bobocilor. Unii şi-au dorit să devină profesori, psihologi, fotbalişti, luptători dar cele mai apreciate meserii au fost cea de poliţist şi de actor. Nici creativitatea tinerilor concurenţi nu a rămas netestată. Ei au trebuit să mimeze diferite situaţii. Starea din paradis, întâlnirea cu personajul animat preferat, o sperietură, câştigul a un milion de euro sau imitaţia unei floarea-soarelui au fost câteva dintre situaţiile la care au fost provocaţi bobocii.

Miss şi Mister Boboc Liceul cu Program Sportiv

Miss Boboc – Liceul cu Program Sportiv Suceava – a fost desemnată Lorena Petraru, iar Mister Boboc a fost ales de către juriu Ionuţ Marţolea. Miss Popularitate „Sportiv” este Diana Filipiuc, iar cel mai popular boboc a fost ales Claudiu Cîrneală. După proba de creativitate, Ioan Polocoşer şi Tatiana Hojbotă au fost aleşi Mister şi Miss Creativitate. Spectacolul s-a încheiat cu muzică şi dans, atmosfera fiind întreţinută de Dj David şi Dony, doi tineri aflaţi pentru prima oară la Suceava. Cu ajutorul publicului ei au înterpretat (playback) piesele care i-au făcut cunoscuţi (Sexy Thing, Noty Dream, Maleia). Se pare că playback-ul şi guma pe care Dony a mestecat-o tot timpul spectacolului nu a mulţumit pe deplin publicul, acesta taxându-i prin nechemare la bis.

Bogdan BEŞLIU

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.