Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Biblioteca pentru toți

Data
Loc
Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera

Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera Suceava împreună cu Fundaţia Cartea Călătoare are plăcerea să anunţe lansarea proiectului Biblioteca pentru toţi, care va avea loc vineri, 12 Decembrie 2008, începând cu ora 10:00, în Sala de Artă Elena Greculesi.

Luând exemplul ţărilor occidentale, biblioteca din Suceava înfiinţează un nou serviciu, respectiv oferirea de carte în formate accesibile persoanelor cu deficienţe de vedere sau de citire, care se va inaugura în cadrul Secţiei de Artă. În fapt, Fundaţia Cartea Călătoare a iniţiat în luna iulie 2007 un proiect pilot care are ca scop producerea şi distribuirea de cărţi audio Daisy pentru persoanele cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire, proiect la care aderă începând din acest moment şi Biblioteca Bucovinei.

Prin intermediul acestui proiect, intitulat Biblioteca pentru toţi, ne propunem oferirea unui serviciu care oferă şanse egale de acces la cultură pentru persoanele cu deficienţe de vedere – prin înfiinţarea de standuri cu carte audio în format Daisy în cadrul bibliotecii judeţene.

În cadrul evenimentului invitaţii vor asista la demonstraţii practice şi vor audia fragmente din primele cărţi înregistrate.

Proiectul se derulează cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti care cofinanţează activităţile din proiect prin intermediul Democray Small Grant Program.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.