Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Bocitoarele vesele

Data
Access
20 lei
Loc
Casa de Cultură a Sindicatelor

În perioada 21-22 Februarie 2017, începând cu ora 18:00, Casa de Cultură a Sindicatelor te invită la spectacolul de teatru intitulat Bocitoarele vesele după William Shakespear.

Spectacolul este susținut de Teatrul Mihai Eminescu (Botoşani).

Dramatizare şi regie artistică: Alexandru VASILACHE. Scenografie: Mihai PASTRAMAGIU. Coregrafie şi ilustraţie muzicală: Victoria BUCUN.

În distribuție: Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Daniela Bucataru, ARGHIR: Lidia Uja, Irina Mititelu, Gheorghe Frunza, Narcisa Vornicu, Crenola Muncaciu, Silvia Raileanu, Sorin Ciofu, Mirela Nistor, Mihail Donţu, Gina Patrascu-Zamfirache, Ioan Creţescu, Cristina Ciofu, Radu Dragoș, Lorena Petronela Chiribuţă, Razvan Amitroaei, Alexandra Vicol, Volin Costin și Ioan Ciofu.

Personajul principal masculin din acest spectacol este tatăl unei cete de feciori, feciori care au fost blestemaţi să nu-şi găsească perechea. Necăjit de soarta băieţilor, tatăl a anunţat că va muri de mâhnire. Lumea din jurul său obosise deja tot jelindu-l – inclusiv prin dans – şi tot trăgând câte un chef de pomină – cheful de pe urmă. Ultima dorinţă a tatălui a fost să fi e bocit de o femeie tare pricepută în săvârşirea acestui ritual, Dochia, o femeie cu care el avusese o mare dragoste în tinereţe. şi-a venit Dochia cu un grup de bocitoare. Tatăl, aflat pe moarte, îşi prezintă fiii –momente în care privirile bărbaţilor şi ale tinerelor fete s-au întâlnit cu subînţelesuri. S-a creat o situaţie care, era limpede, urma să conducă spre o altă stare. Erau clipe de mare încărcătură sufletească. Aşa au început frumoase poveşti de dragoste între bocitoare şi fiii cei blestemaţi… Este o demonstraţie de viaţă, acele bocitoare triste, neconsolate, erau, în fapt, femei pline de vitalitate, de dorinţă de viaţă şi dragoste, iubitoare de cântece vesele şi nu de bocete! Evident, dragostea a învins şi în acest rând!

Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere, respectiv zece de lei biletul.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.