Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Bucovina pe dealuri neumblate

Data
Access
gratuit

În perioada 10-31 Ianuarie 2024, Galeria Zamca din Suceava te invită să vizitezi Expoziția Fotografică „Bucovina pe Dealuri Neumblate”.

Suceava, 10 ianuarie 2024 – Expoziția fotografică „Bucovina pe Dealuri Neumblate” și-a deschis porțile la Galeria Zamca, începând un captivant periplu în explorarea vizuală a frumuseții neatinse a peisajelor bucovinene. Evenimentul a debutat cu vernisajul pe data de 10 ianuarie 2024, la ora 18:00, și continuă să ofere publicului o incursiune fascinantă până pe data de 31 ianuarie 2024.

Curatorul expoziției, Maestrul Mihai Pânzaru – PIM, a scos in evidență talentul artiștilor participanți care au creat o experiență vizuală autentică, iar rezultatul dăruirii lor pentru artă a fost o colecție impresionantă de fotografii ce explorează esența și farmecul Bucovinei.

În cadrul expoziției, fotografi consacrați precum Nicoleta Andrian, Codrin Anton, Cosmin Bolohan, Alin Calinciuc, Valentin Ciobanu, Robert Cîrdei, Remus Dăneasă, Constantin Galan, Cristian Istrate, Raul Koka, Adrian Mitu, Casian Mitu, David Netedu, Laura Păvăloaia, Lăcrămioara Pânzaru și Marius Vasiliu au capturat imagini deosebite. Talentele lor, atât cele consacrate, cât și cele emergente, au contribuit la bogăția și diversitatea vizuală a expoziției „Bucovina pe Dealuri Neumblate”.

Cu privire la eveniment, Maestrul Mihai Pânzaru – PIM, curatorul expoziției, a declarat: „Felicităm cu căldură fiecare artist pentru talentul lor excepțional, aducând o valoare inestimabilă comunității noastre. Recunoaștem și apreciem profund angajamentul dumneavoastră față de excelență. Bravo pentru realizările impresionante!”

Presedintele Asociației „Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina”, Petru-Vasile Gafiuc, a adăugat: ” Vă felicit, dragi artiști, pentru perseverența voastră, pentru continuitate, și mai ales dincolo de formalitate, faceți o treabă extraordinară. Faptul că organizați această tabără, lucru care este o tradiție deja, ne arată că preocuparea pentru perfecționare, pentru formare și pentru educația pentru estetică, este o prioritate pentru voi.”

Artiștii expozanți și-au împărtășit, de asemenea, gândurile cu privire la expoziție. Artistul Codrin Anton a declarat: ” Expoziția reprezintă finalizarea proiectului lansat de Asociația Educație Joc Sens pentru Clubul Fotografilor suceveni, respectiv a doua ediție a taberei de fotografie a clubului, tabără care s-a desfășurat la Sadova, în perioada 13-15 octombrie 2023, la Pensiunea La Fereastra Raiului. Au participat 16 membrii ai clubului, plus lectorul Marius Vasiliu. În expoziție se regăsesc câte două fotografii ale fiecărui participant în tabără. Suntem la a 68-a întâlnire a clubului în cei aproape 7 ani de activitate.”
Expoziția „Bucovina pe Dealuri Neumblate” a adus împreună artiști talentați și a oferit publicului o incursiune captivantă în peisajul bogat al Bucovinei.