Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Data
Loc
Iulius Mall Suceava

Vineri, 7 Aprilie 2016, începând cu ora 10:00, Iulius Mall Suceava te invită la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul are loc simultan și în localitățile Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Din cifrele pe care le deținem până în prezent, bursa a înregistrat un număr de 530 locuri vacante la nivelul județului, din care: 282 posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 39 la Fălticeni, 143 la Rădăuți și 66 la Câmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți cel puțin 86 de angajatori, 38 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 11 la bursa din Fălticeni, 15 la bursa din Rădăuți și 22 la bursa din Cîmpulung Moldovenesc.

La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante la nivelul judeţului sunt construcţiile, industria alimantară şi industria construcţiilor metalice, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere menţionăm cel al telecomunicaţiilor, al activităţilor de servicii privind forţa de muncă, al publicităţii şi activităţilor de studiere a pieţei.

Calificările cele mai solicitate la nivelul judeţului sunt cele de dulgher, zidar, tâmplar, sudor, electrician, lucrător comercial, fără a limita la acestea posibilităţile de ocupare a celor 502 locuri vacante.

Printre cele mai căutate specializări cu studii superioare sunt inginerii, economiștii şi specialiştii în marketing, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 28 de posturi, până în prezent.

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea solicita consiliere pentru a obţine un contract de muncă în străinătate şi suport în vederea relocării, prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa. Sunt disponibile un număr de 716 locuri vacante în statele membre UE, cele mai consistente oferte fiind în domeniul sănătăţii, ca asistent medical pe piaţa britanică a muncii şi în domeniul turismului din Malta, ca şofer autocar.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.