Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Bursa Tinerilor Defavorizaţi

Data
Access
gratuit
Loc
Iulius Mall Suceava

Vineri, 24 Octombrie 2014, începând cu ora 11:00, la Iulius Mall Suceava va avea loc Bursa Tinerilor Defavorizaţi.

Sunt aşteptaţi tinerii cu vârsta până în 26 de ani, care se află sau provin din sistemul de protecţie a copilului, tineri care au copii, tineri a căror familie nu-i poate întreţine, victime ale traficului de persoane, tineri care au executat pedepse privative de libertate, precum şi angajatorii cu disponibilitate de recrutare.

Fiecare loc de muncă al tinerilor aflaţi în aceste situaţii va fi subvenţionat din bugetul asigurărilor de şomaj, cuantumul subvenţiei fiind de o mie de lei, iar perioada de acordare este de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire a perioadei de subvenţionare până la cinci ani. Pe perioada ultimilor doi ani de menţinere a contractului de muncă cuantumul subvenţiei reprezintă jumătate din indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul tânărul.

AJOFM Suceava a contactat instituţii publice, parteneri sociali şi primării implicate în acompaniamentul social personalizat al tinerilor cu risc de marginalizare socială şi promovează interesele acestor tineri, identificând angajatori de inserţie care dispun de locuri de muncă vacante şi sunt interesaţi de acoperirea cheltuielilor de personal prin acest tip de subvenţii.

Evenimentul este organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă – Agenția Locală Suceava.