Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Bursa Tinerilor Defavorizaţi

Data
Access
gratuit
Loc
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă - Agenția Locală Suceava

Vineri, 22 Noiembrie 2013, începând cu ora 10:00, la sediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă – Agenția Locală Suceava va avea loc Bursa Tinerilor Defavorizaţi.

Aal treilea eveniment organizat anul acesta în scopul de a îmbunătăţi accesul pe piaţa muncii prin mediere, dă prilejul tinerilor ameninţaţi de riscul excluziunii sociale să-şi găsească un loc de muncă şi să aspire la o integrare profesională şi socială. Grupul ţintă al acestei burse sunt tineri care se află în diferite situaţii dificile: provin din sistemul de protecţie al copilului, au copii în întreţinere, au dizabilităţi, au executat pedepse privative de libertate, fie familia nu le poate asigura întreţinerea sau sunt victime ale traficului de persoane. Pentru identificarea acestor tineri AJOFM Suceava colaborează cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Serviciul de Probaţiune Suceava, Centrul Regional al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, primării din judeţ.

Cu acest prilej, consilierii agenţiei sunt pregătiţi să ofere un acompaniament social personalizat tinerilor din grupul ţintă al bursei, prin consiliere în vederea întocmirii unui CV, tehnici de căutare a unui loc de muncă şi prezentare la interviu sau orientare în alegerea ocupaţiei, precum şi prin încheierea contractelor de solidaritate cu angajatorii disponibili să recruteze persoane din această categorie.

Activitatea se încadrează în obiectivele Planului naţional pentru stimularea ocupării tinerilor 2013, iar pentru promovarea participării pe piaţa muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială, AJOFM Suceava pune la dispoziţia angajatorilor care pot oferi acestor persoane un loc de muncă, precum şi organizaţiilor care doresc să dezvolte activităţi de suport în parteneriat

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.