Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Călătorie în universul tău lăuntric

Data
Access
450 lei

Sâmbătă, 30 aprilie 2022, între orele 10.00-18.30, psihologul Adriana-Teodora Palievici te invită la sesiunea Călătorie în universul tău lăuntric.
Evenimentul va avea loc în sala mare de conferințe a Hotelului Zamca Suceava

Costuri:
– 450 lei (doar sesiunea de sâmbătă)
– 550 lei (sesiunea de sâmbătă plus o ședință de psihoterapie ulterioară pentru a integra experiențele din cadrul lucrului în grup și a consolida resursele interioare accesate)
în această sumă ai incluse pentru ziua de sâmbătă masa de prânz și 2 coffee-break-uri

Cine este Adriana-Teodora Palievici?
Adriana-Teodora Palievici, psiholog atestat în psihologie clinică și psihologia muncii și organizațională de 16 ani, psihoterapeut în formare în cadrul Asociației Române de Psihoterapie Integrativă și cu studii în psihoterapie experiențială în cadrul Societății de Psihoterapie Experienţială Română, terapeut Bowen acreditat de Academia Bowen din Australia.

Despre eveniment
Te-ai întrebat vreodată cât timp din viața ta te simți stresat și cât timp relaxat? Ți-ai simțit vreodată corpul obosit și epuizat, aparent fără un motiv concret? Ai observat vreodată cum mintea ta îți spune „da”, însă corpul îți spune „nu”? De multe ori, așa-i? Te confrunți uneori cu simptome fizice fără să le cunoști cauza? Ori ai ajuns poate la medic cu diverse simptome și ți s-a spus că din punct de vedere fizic totul este în regulă în corpul tău? Ori poate te confrunți cu un diagnostic medical și ți s-a spus că boala ta e declanșată pe fond de stres…
Mintea și corpul nu pot fi separate. Este concluzia științei moderne, care reafirmă intuițiile înțelepciunii seculare. Psihoneuroimunologia este știința care studiază modurile în care psihicul – mintea și conținutul emoțiilor – interacționează profund cu sistemul nervos al corpului și cum ambele, la rândul lor, formează o legătură esențială cu sistemul nostru imunitar.
Sistemul nostru imunitar nu există separat de experiența noastră de zi cu zi, motiv pentru care stresul, prin toate implicațiile sale negative, are un rol semnificativ în inducerea, agravarea și consecințele bolilor fizice. Există o serie de elemente care contribuie la apariția stresului cu potențial declanșator al bolilor: diverși factori psihici (precum incertitudinea, conflictul interior, lipsa controlului, lipsa informațiilor), emoțiile negative reprimate (în mod deosebit furia, mânia, ostilitatea, îngrijorarea, teama, durerea inconștientă), nevoile emoționale nesatisfăcute (spre exemplu lipsa iubirii, lipsa sprijinului, singurătatea, sentimentul de a nu ști cu adevărat cine ești ori că nu poți exprima adevăratul sine, sentimentul de încălcare a granițelor personale), anumite caracteristici de personalitate (tendința spre reprimare emoțională/negare, conștiinciozitate accentuată, tendință spre conformism, tendințe exagerate spre cooperare, stoicism, pasivitate, lipsă de încredere în sine, agreabilitate accentuată).
Stresul reprezintă un răspuns al organismului la percepția unui pericol (real sau imaginar). În condiții de stres, resursele și mijloacele de apărare existente ale oamenilor se mobilizează, se consumă, astfel încât la nivel fizic apar dezechilibre și vulnerabilități. Dacă eşti în viaţă, n-ai cum să nu ştii cum este să fii stresat. În cazuri rare, stresul este limitat la situaţii ocazionale, dar pentru cei mai mulţi dintre noi este ca un balaur care pândeşte neîncetat prin apropiere. Astfel că, înțelegerea echilibrului complicat al relațiilor dintre dinamica noastră psihică, mediul emoțional și fiziologic este crucială pentru starea noastră de bine.
Vindecarea se produce prin transformare, iar transformarea are loc în interior, prin cunoașterea de sine și a funcționării minții și corpului.
În corpurile noastre există o înțelepciune, pe care te invit să o (re)descoperi alături de mine printr-o călătorie în universul tău lăuntric. Te voi însoți la fiecare pas prin cunoștințele acumulate de-a lungul timpului în experiența profesională ca psiholog, prin prisma experiențelor de viață ale celor care au ales să mi le împărtășească, dar și prin înțelegerea pe care am dobândit-o asupra vieții prin propriile-mi experiențe.
Îți propun ca prin această călătorie de cunoaștere și transformare personală să înveți cum să te conectezi cu tine și cu corpul tău, cum să-l asculți și să afli ce dorește să-ți transmită, cum se realizează legătura corp-minte-emoții și cum să cultivi starea de prezență conștientă. Pentru aceasta vom îmbina tehnici și învățături străvechi confirmate în prezent de ultimele descoperiri științifice: tehnici de respirație controlată, de relaxare și de meditație ghidată, tehnici experiențiale și de psiho-somato-terapie. Vei putea astfel să readuci liniștea și armonia în interiorul tău, să refaci echilibrul firesc între copul, mintea și sufletul tău, să accesezi răspunsuri care se află deja în tine, să-ți schimbi percepția și perspectiva asupra situației care te neliniștește.

Viața este o călătorie. Uneori ușor de parcurs, alteori cu multe obstacole, dar întotdeauna suntem nevoiți să mergem înainte. Drumurile cele mai lungi și mai grele, cu greutăți și obstacole ce par de nedepășit, se abordează pas cu pas, cu mintea limpede și cu fruntea senină, cu încredere, curaj, blândețe, răbdare și perseverență. Viața ne pune la dispoziție resursele, noi suntem cei care avem menirea de a le exploata.
„Momentul în care îți schimbi percepția este momentul în care îți rescrii chimia corpului tău” (Dr. Bruce Lipton). Te aștept alături de mine pentru ca tu să rescrii chimia corpului tău!

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.