Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Caravana SEV

Data
Access
gratuit
Loc
Galleria Suceava

Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava invită tinerii suceveni sau membrii organizaţiilor de tineret interesaţi de stagii de voluntariat în străinătate la Caravana SEV – un seminar de informare despre Serviciul European de Voluntariat.

Seminarul va avea loc marți, 9 Noiembrie 2012, între orele 14:00 şi 19:00, în spațiul expozițional din incinta Galleria Suceava.

Tinerii vor putea afla răspunsuri la întrebări legate de stagii de voluntariat în străinătate, vor putea interacționa cu voluntari SEV, organizaţii gazdă şi de trimitere, persoane-resursă.

Caravana SEV este organizată la nivel naţional de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi este adusă la Suceava de Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava – Intercoolt şi Asociaţia Dreams for Life.

Înscrierile la eveniment pot fi efectuate prin formularul de acces de pe site-ul intercoolt.ro pînă pe data de 5 octombrie. Numărul de locuri este limitat la 25 de locuri.

Caravana SEV face parte din proiectul MOVE – Mobilitate şi Voluntariat în Europa, derulat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociaţia ART Fusion, Bucureşti, şi Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprinijul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune, linia Structuri de suport SEV. Proiectul îşi propune promovarea voluntariatului in general si a Serviciul European de Voluntariat (SEV) in special, prin diverse evenimente şi materiale informative.

Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul Tineret în Acţiune, care stimulezează mobilitatea transnaţională şi implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni până la 12 luni în organizaţii dintr-o altă ţară decât ţara de reşedinţă, de regulă ţări din cadrul Uniunii Europene, însă şi alte ţări partenere în acest program. SEV promovează coeziunea socială, solidaritatea şi toleranţa între tinerii europeni, cât şi cetăţenia activă, prin voluntariat.

Programul este o oportunitate de dezvoltare personală şi profesională adresată tinerilor europeni; prin intermediul experienţelor de învăţare non-formală pe care le prilejuieşte voluntariatul, aceştia îşi îmbunătăţesc sau dobândesc competenţe care îi ajută să de dezvolte şi să se integreze social. Anual, cîteva mii de tineri europeni, printre care şi români, participă la stagii SEV în Europa!

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.