Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Concursul Național de Critică Literară Mihail Iordache

Data

Colegiul Naţional Petru Rareş Suceava te invită să participi la a IV-a ediţie a Concursului Naţional de Critică Literară Mihail Iordache.

Concursul se adesează liceenilor din întreaga țară și se desfăşoară pe două secţiuni: literatură română, respectiv, literatură străină.

La prima secţiune, participanţii vor trimite, în perioada 26 Februarie 2009 – 26 Aprilie 2009, ca document ataşat (format .doc și caractere românești: Times New Roman 12; Line Spacing 1,5), pe adresa electronică a concursului (e-mail: ConcursCritica@Yahoo.com), o lucrare de maxim 3 pagini, cuprinzând recenzia unui volum de beletristică (poezie, proză, teatru), scris de un autor român şi apărut, în primă ediţie, în anul 2008.

La a doua secţiune, participanţii vor trimite, în aceleaşi condiţii, o lucrare de maxim 3 pagini, cuprinzând recenzia unui volum de beletristică (poezie, proză, teatru), scris de un autor străin şi tradus, în primă ediţie, în anul 2008. Liceenii se pot înscrie exclusiv la una dintre secţiuni. Lucrările nu vor fi semnate. Participaţii vor trimite în același mesaj, ca document ataşat, fişa de înscriere, completată cu datele solicitate: numele și prenumele; titlul lucrării; adresa personală; telefon și e-mail; CNP; liceul și clasa; profesorul îndrumător.

Din numărul total de participanţi, în perioada 27 Aprilie 2009 – 10 Mai 2009, juriul preliminar va selecta 20 liceeni, câte 10 pentru fiecare secţiune, care vor participa la etapa finală, ce se va desfăşura la Suceava, în perioada 23-24 Mai 2009.

Finaliştii vor susţine o probă scrisă de interpretare critică a unui text la prima vedere. Juriul naţional va face selecţia lucrărilor câştigătoare şi premierea câştigătorilor.

Premiile oferite vor fi în valoare de peste 2.500 de lei.

Informaţii suplimentare

profesor Gheorghe CÎRSTIAN
E-mail: Gheorghe_Cirstian@yahoo.com
Telefon: +4 0744 611 757 / 0230 531 565

Concursul este organizat de Colegiul Naţional Petru Rareş Suceava sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Suceava și Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.