Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Copilăria părinților noștri

Data
Loc
Muzeul de Istorie Suceava

În perioada 7 Decembrie 2016 – 7 Ianurie 2017, Muzeul de Istorie te invită să vizitezi expoziția intitulată Copilăria părinților noștri.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația Patrimoniu pentru comunitate (Iași).

Ineditul expoziției itinerate constă în faptul că aceasta a fost concepută de către liceenii ieşeni – de la alegerea temei și strângerea obiectelor până la promovarea evenimentului și realizarea ghidajului. Lumea reconstruită de elevii din liceele ieșene cuprinde obiecte specifice perioadei în care părinţii lor erau copii: costumul de pionier, insigne de pionier, sifonul, sticla de lapte, discurile de vinil, pick-up–ul, penarul școlar, diferite materiale didactice sau alte obiecte din acea perioadă.

Muzeul Bucovinei invită liceenii suceveni să se alăture inițiativei colegilor de la Iaşi şi să participe și ei cu obiecte specifice perioadei – la această expoziție.

Obiectele aduse de cei care doresc să participe vor fi etichetate cu datele de contact ale deţinătorului şi vor fi predate spre expunere, pe baza unui proces verbal de predare-primire încheiat cu Muzeul Bucovinei, respectiv cu responsabilul expoziţiei.

De asemenea, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional al Literaturii Române Iași invită vizitatorii să aducă ei înșiși obiecte specifice vieții cotidiene din perioada comunistă, oferindu-le posibilitatea de a reconstrui atmosfera acelei perioade.

Perioada de colectare a obiectelor care vor fi expuse este de 1-25 Noiembrie 2016.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 7 Decembrie 2016, începând cu ora 13:00.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.