Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Culorile Veneției

Data
Access
gratuit
Loc
Shopping City Suceava

În perioada 16 Iunie 2011 – 30 Iunie 2011, Shopping City Suceava te invită să vizitezi expoziția de fotografie Culorile Veneției a artiștilor Constantin Dancoglu E. FIAP şi Gheorghe Petrila A. FIAP.

Expoziţia cuprinde 90 de fotografii color de dimensiuni 20×30 cm, montate pe cartoane negre de 30×40 cm. Evenimentul se bucură de Înaltul Patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Expoziţia a mai fost vernisată în mai multe oraşe din România – Oradea, Cluj-Napoca, Bucureşti, precum şi în mai multe ţări din Europa dintre care amintim Ungaria, Serbia, Slovacia şi Republica Moldova.

Veneţia, magnetul care atrage îndrăgostiţii, artiştii sau poeţii, este un oraş magic ce se întinde pe mai multe insule de dimensiuni foarte mici. Deseori Veneția este numită oraşul gondolelor deoarece este înconjurată de canale pe care alunecă numeroase ambarcaţiuni. Gondola este simbolul Veneţiei şi face oraşul recunoscut şi celebru în întreaga lume.

La Veneţia cel mai utilizat cuvânt la început de an este cel de carnaval. În luna februarie în fiecare an, procesiunile şi spectacolele se ţin lanţ, de dimineaţa până în noapte. Măştile sunt motivul central ala carnavalului. Aurii, argintii, rotunde sau ovale, măştile sunt unice. Măştile vorbesc prin gesturi şi mişcări. Bucuria, tristeţea ori curiozitatea lor o desprinzi din poziţia braţelor şi a corpului, ochii neputând fi întrezăriţi decât foarte rar, la fel ca şu buzele.

Binecunoscuţii artişti fotografi orădeni, Constantin Dancoglu E. FIAP şi Gheorghe Petrila A. FIAP, fascinaţi de Veneţia, oraşul din lagună despre care se spune că este unul dintre cele mai încântătoare oraşe din lume şi poate singurul despre care se poate spune că este unic, dar şi de Carnavalul de la Veneţia care din cele mai vechi timpuri a fost o sărbătoare magică ce s-a răspândit asupra întregului oraş, au dorit să imortalizeze cu ajutorul aparatului de fotografiat aceste minuni ale lumii. Aşa s-a născut expoziţia de fotografii artistice întitulată sugestiv Culorile Veneției.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 16 Iunie 2011, începând cu ora 18:00.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.