Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Cultură şi civilizaţie evreiască în zona Moldovei

Data
Loc
Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

În perioada 9 Octombrie 2013 – 1 Noiembrie 2013, Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava te invită să vizitezi expoziția Cultură şi civilizaţie evreiască în zona Moldovei.

Vor fi expuse documente, obiecte de cult, fotografii, cărţi ebraice -unele rare – reprezentative pentru ilustrarea prezenţei şi contribuţiei evreilor atât pe teritoriul Bucovinei, cât şi pe cel al oraşului Roman; printre ele fotografia şi cartea dedicată Vioricăi Agarici, distinsă post-mortem cu titlul şi diploma de Drepţi între popoare, al cărei destin se va confunda la un moment dat cu cel al oraşului Roman, salvând în iulie 1941 mii de evrei, deportaţi ai pogromului de la Iaşi cu trenurile morţii spre lagărul de la Călăraşi (Ialomiţa).

Dedicată Zilei Holocaustului din România, expoziţia este deschisă începând cu data de 9 octombrie, zi ce marchează începutul deportărilor forţate, a evreilor din Bucovina de Sud în Transnistria. Prin declararea zilei de 9 octombrie drept zi a Holocaustului, statul nostru a recunoscut faptul că evreii din România nu au fost scutiţi de experienţa tragică prin care au trecut evreii din ţările aflate în zona de influenţă a Axei.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 9 Octombrie 2013, începând cu ora 12:00.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul de Istorie din Roman din cadrul Complexului Judeţean Neamţ, Comunitatea Evreiască din Suceava și Arhivele Naţionale Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.