Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Dan Lungu – În iad toate becurile sunt arse

Data
Access
gratuit
Loc
Shopping City Suceava

Joi, 17 Martie 2011, începând cu ora 17:00, Shopping City Suceava te invită la lansarea cărții În iad toate becurile sunt arse de Dan Lungu.

Cartea va fi prezentată de Prof. Elena-Brânduşa Steiciuc. Dan Lungu, va oferi celor prezenţi autografe şi pe celelalte cărţi ale sale: “Raiul găinilor”, “Sunt o babă comunistă!” şi “Cum să uiţi o femeie”. Primii cumpărători din seara lansării vor primi cadou materiale promoţionale. Evenimentul va începe la ora 17.00 în City Gallery.

Dan Lungu (n. 1969, Botoşani), conferenţiar la Catedra de Sociologie, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, este unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori din noua generaţie, cărţile sale fiind publicate în zece limbi: franceză, germană, italiană, spaniolă, poloneză, slovenă, maghiară, bulgară, greacă şi turcă. A facut studii postdoctorale de sociologie la Sorbona şi este redactor al revistei Au Sud de l’Est (Paris). În 1996 iniţiază la Iaşi grupul literar Club 8, în 2001 şi 2002 este redactor-şef al revistei de cultură Timpul. În 2005, face parte din grupul de scriitori români invitaţi la „Les belles étrangères”, Franţa. Românul de debut, Raiul găinilor (Polirom, ediţia I, 2004; ediţia a II-a, 2007; ediţia a III-a, 2010), a fost patru luni în topul vânzărilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar ediţia germană a fost declarată, în decembrie 2007, cartea lunii în Germania. Cel de-al doilea roman, Sunt o baba comunistă! (Polirom, ediţia I, 2007; ediţia a II-a, 2010), se află în curs de adaptare cinematografică în regia lui Stere Gulea, iar versiunea franceză a cărţii a fost dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet (Franta, 2008). Tot la Polirom au mai publicate două volume de proză scurtă, Băieţi de gaşcă (2005) şi Proza cu amănuntul (ediţia a II-a, 2008), şi romanul Cum să uiţi o femeie (ediţia I, 2009; ediţia a II-a, 2010). Alături de Radu Pavel Gheo a coordonat volumul colectiv „Tovarăşe de drum”, “Experienţa feminină în comunism” (2008), iar alături de Lucian Dan Teodorovici a coordonat „Str. Revolutiei nr. 89” (2009).

Dan Lungu trebuie citit de urgenţă. (Lire)

Dan Lungu şi-a făcut intrarea în literatura internaţională cu o proză copios-satirică de cea mai bună calitate.” (Wiener Zeitung)

După „Cum să uiţi o femeie”, neasteptat prin tema abordată, Dan Lungu vine cu o nouă poveste surprinzătoare, o scriitură diferită şi un subiect neconvenţional.

Victor, protagonist al romanului, trăieşte cu senzaţia acută că îşi supravieţuieste propriei tinereţi. După copilărie şi adolescenţă, vârste pe care le suprapune, retrospectiv, cu cea mai bună perioadă a vieţii, are sentimentul că prezentul se derulează din inerţie. Îndeplineşte o muncă bizară, nesatisfăcătoare, la care se adaugă obsesia că propria soţie, vesela Veronica, se transformase în timp într-o femeie care îi seamănă perfect, dar care nu mai păstrează nimic din şarmul şi visurile fetişcanei cu care se însurase. În derapajele sale evazioniste, memoria îi proiectează mereu filmul trecutului, când, alături de gaşca de colegi de liceu, totul avea sens şi savoare. Scenele din adolescenţă, rememorate în limbaj colocvial-argotic, se deruleaza în ritm alert şi debordează de umor uneori licenţios. Prezentul îşi are însă propria contribuţie la naraţiune. Într-o zi, în preajma Crăciunului, Victor întâlneşte un bărbat care vorbeşte o limbă stranie, însotit de Nana, traducătoarea sa. Alături de aceştia, intră într-o aventura ce i-ar putea schimba viaţa. Desigur, totul depinde de el…

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.