Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Das Boot

Data
Access
gratuit
Loc
Casa Prieteniei

Luni, 17 Ianuarie 2011, începând cu ora 18:00, Biroul Informațional al Regiunii Schwaben te invită la Casa Prieteniei Suceava la filmul Das Boot (Submarinul) în regia lui Wolfgang Petersen.

ilmul este o adaptare a romanului cu acelaşi titlu de Lothar-Günther Buchheim şi, datorită realismului, este considerat unul din cele mai reuşite filme despre submarine. Cu un număr de 5,8 milioane de spectatori în Germania filmul Das Boot face parte din categoria celor zece cele mai de succes filme germane.

Este anul 1941, iar flota germană de submarine este angajată în aşa numitul Război al Atlanticului pentru a distruge flota engleză. Britanicii au însă escorte din clasa distrugătoare mult mai puternice şi drept urmare submarinele germane încep să sufere pierderi. Filmul este povestea unui echipaj de pe un asemenea submarin, axându-se pe profesionalismul menţinut de aceştia în încercarea de a îndeplini misiuni imposibile, în tot acest timp făcând eforturi să înţeleagă şi totodată să se supună ideologiei guvernului sub care servesc.

Aşadar este vorba despre o misiune de patrulare a unui submarin german în timpul celui de al II-lea razboi mondial. Acest film reprezintă o privire detaliată în lumea claustrofobă şi terifiantă a echipajelor submarinelor germane care vânează vapoare de sub apă. Este un amestec dintre lupta pentru supravieţuire, mister, extaz şi agonie, durere, iluzii şi deziluzii precum şi hazardul care pune capăt aventurii. Filmul urmăreşte reacţiile oamenilor în condiţii extreme, frustrările războiului şi ironia sorţii.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universității Ștefan cel Mare Suceava şi face parte din proiectul Serile Filmului German.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.