Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Der Pianist

Data
Access
gratuit
Loc
Casa Prieteniei

Luni, 22 Martie 2010, începând cu ora 18:00, Biroul Informațional al Regiunii Schwaben te invită la Casa Prieteniei Suceava la filmul Der Pianist (Pianistul) în regia lui Roman Polanski.

Der Pianist (Pianistul) este un film din anul 2002 bazat pe memoriile pianistului W. Szpilman. Această producție cinematografică este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, din cauza originii sale evreieşti este forţat să ducă o viaţă de fugar pe timpul ocupaţiei naziste a Poloniei, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reuşeşte să fugă din ghetoul din Varşovia şi îşi va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele oraşului. Salvarea îi vine de la un ofiţer german, care îl va ajuta să supravieţuiască.

Este o redare autentică și impresionantă a unei realități istorice dureroase, o producție cinematografică de succes, câștigătoare a premiului Oscar în anul 2003 pentru cel mai bun regizor (Roman Polanski), pentru cel mai bun actor (Adrien Brody) și pentru cel mai bun scenariu adaptat (Ronald Harwood).

Evenimentul este organizat în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universității Ștefan cel Mare Suceava şi face parte din proiectul Serile Filmului German.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.