Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Der Untergang

Data
Loc
Casa Prieteniei

Luni, 9 Mai 2011, începând cu ora 18:00, Biroul Informațional al Regiunii Schwaben te invită la Casa Prieteniei Suceava la filmul Der Untergang în regia lui Oliver Hirschbiegel.

Der Untergang este un film istoric din anul 2004 care decupează un segment foarte bine delimitat din istoria secolului trecut. Acesta reflecta ultimele 12 zile din viaţa lui Adolf Hitler, care reprezintă un moment important pentru evoluţia istorică a Germaniei, din 20 Aprilie 1945 – ultima aniversare a lui Hitler până pe 2 Mai 1945 – ziua capitulării Germaniei. Fiind inspirat din lucrarea istoricului Joachim Fest acest film urmăreste foarte atent personajul Hitler, cu o deosebită atenţie în a arăta faţa umană a dictatorului punând accentul pe anumite detalii semnificative cum ar fi: tremuratul derivat din Parkinson, extraordinara interpretare a lui Bruno, mustaţa precum şi dragostea faţă de câinele său.

Acest film este o producţie care nu vorbeşte doar despre Hitler ci şi de toţi cei care erau tiranizaţi dar şi fascinaţi de acesta, de lupta de supravieţuire a populaţiei civile din timpul atacului din Berlin şi nu numai. Ceea ce impresionează este autenticitatea modului de valorificare a acestei tematici. Apărut în 2004, acest film a câstigat numeroase premii şi a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină al anului.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universității Ștefan cel Mare Suceava şi face parte din proiectul Serile Filmului German.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.