Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Der Untergang

Data

Serile Filmului German, un proiect iniţiat de Bezirk Schwaben în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, continuă cu producţia cinematografică Der Untergang, în regia lui Oliver Hirschbiegel, care va putea fi urmarită luni, 11 Mai 2009, începând cu ora 18:00, în incinta Casei Prieteniei Suceava, care se afla langa Muzeul de Ştiinte ale Naturii Suceava.

Der Untergang este un film istoric, care decupează un segment foarte bine delimitat din istoria secolului trecut. Acesta reflecta ultimele 12 zile din viaţa lui Adolf Hitler, care reprezintă un moment important pentru evoluţia istorică a Germaniei, din 20 Aprilie 1945 – ultima aniversare a lui Hitler până pe 2 Mai 1945 – ziua capitulării Germaniei. Fiind inspirat din lucrarea istoricului Joachim Fest acest film urmăreste foarte atent personajul Hitler, cu o deosebită atenţie în a arăta faţa umană a dictatorului punând accentul pe anumite detalii semnificative cum ar fi: tremuratul derivat din Parkinson, extraordinara interpretare a lui Bruno, mustaţa precum şi dragostea faţă de câinele său.

Acest film este o producţie care nu vorbeşte doar despre Hitler ci şi de toţi cei care erau tiranizaţi dar şi fascinaţi de acesta, de lupta de supravieţuire a populaţiei civile din timpul atacului din Berlin şi nu numai. Ceea ce impresionează este autenticitatea modului de valorificare a acestei tematici. Apărut în 2004, acest film a câstigat numeroase premii şi a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină al anului.

Proiectul Serile Filmului German urmăreşte realizarea de evenimente bilunare dedicate filmului german, filmului ce aduce în discuţie teme sociale, culturale şi politice, filmului ce provoacă dezbateri şi căutari şi devine motiv pentru meditaţie asupra culturii germane.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.