Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Die Chroniken von Narnia. Der König von Narnia

Data
Access
gratuit
Loc
Casa Prieteniei

Luni, 15 Noiembrie 2010, începând cu ora 18:00, Biroul Informațional al Regiunii Schwaben te invită la Casa Prieteniei Suceava la filmul Pünktchen und Anton în regia lui Andrew Adamson.

Acțiunea este plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când patru frați sunt trimiși din calea bombelor la casa de la țară a unui profesor misterios. În timp ce se joacă cu frații ei, mezina Lucy intră într-un dulap care ascunde o lume fantastică: Narnia.

Filmul ne schițează de fapt o evadare dintr-o realitate apăsătoare și anume Anglia în timpul celui de-al doilea război mondial cu ajutorul imaginației, purității și inventivității copilului capabil să își plăsmuiască propriul univers, feeric și încântător, atunci când simte nevoia. De aceea Lucy, mezina, este cea care găsește intrarea în această lume, vorbește cu copacii sau îl vede pe Aslan atunci când nimeni altcineva nu este în stare. Mai mult de atât această producție cinematografică aduce în prim plan aspecte importante nu doar pentru lumea copiilor ci și pentru existența adulților vorbindu-ne despre puterea de sacrificiu, familie, loialitate dar și trădare. Filmul a fost răsplătit cu un Oscar și alte două nominalizări.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universității Ștefan cel Mare Suceava şi face parte din proiectul Serile Filmului German.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.