Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Dificultatea de a trăi

Data
Access
gratuit

Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011, începând cu ora 17:00, Cărturești Suceava te invită la o nouă discuție cu psihologul Ilinca RUSU.

Tema săptămânii este Dificultatea de a trăi.

Copiii noştri poartă în spate datoriile noastre, datorii în sens de dinamică nerezolvată, de experienţe nefericite refulate în noi. Le moştenesc, după cum ne moştenesc darurile şi ca lităţile dinamice în sens pozitiv. Dar putem oare spune, atunci când un copil nu este bine, că el este bolnav din cauza trecutu lui părinţilor? Și ce este boala? Fiindcă, în realitate, copilul nu este bolnav, el încearcă doar să ne vorbească, să ne spună ceva prin propriul lui corp.

Dacă delicvenții, drogații, neadaptații vârstei adulte sunt copiii neiubiți și lipsiți de cuvintele părinților la vârste fragede, cum susține Francoise Dolto, atunci putem evita dramele și tragediile maturității, oferindu-le în terapie (psihanaliza) iubire și mai ales cuvinte să-și exprime problemele nerezolvate, inconștiente. Cuvintele care îi pot ajuta și pe părinți, prin efectele lor benefice, să înțeleagă mai bine dificultățile relațiilor cu proprii copii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.