Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Din secretele maeștrilor – lumină și culoare

Data
Loc
Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

În perioada 2-30 Septembrie 2015, Muzeul de Ştiintele Naturii Suceava te invită să vizitezi expoziția de pictură şi sculptură cu lucrări realizate în cadrul atelierelor organizate la cea de a IV-a ediţie a proiectului de pedagogie muzeală Din secretele maeștrilor – lumină și culoare.

Sunt prezentate publicului în jur de 175 de lucrări grafice şi piese modelate în lut, selectate de artiştii plastici Camelia Rusu-Sadovei şi Iulian Asimionesi din numărul mare de lucrări realizate.

La această ediţie au participat 72 de copii cu vârste între 6 şi 15 ani, dintre care 25 au optat pentru ambele ateliere. Interesul mare al copiilor şi părinţilor pentru acest gen de activităţi au determinat organizatorii să mărească numărul de locuri de la 40 pentru fiecare atelier la 49 pentru atelierul de pictură şi la 48 pentru cel de sculptură.

Anul acesta sursele de inspiraţie ale tinerilor artişti au fost lucrările artistei plastice Mărioara Pruteanu-Corduban, profesor şi îndrumător a multor generaţii de pictori şi lucrările sculptorului Iftimie Bârleanu, autor, printre altele, a statuii ecvestre din bronz turnat, a lui Ştefan cel Mare (Suceava, 1977), aflată în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.