Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Dragă pădure, dragă Românie!

Data

Până pe 31 August 2023, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina are plăcerea să prezinte două expoziții de excepție, în cadrul programului cultural ”LUNA DIASPOREI”, ediția a VII-a, expoziții care aduc în prim-plan talentul și creativitatea unor artiști suceveni.

Expozițiile vor avea loc la Galeria de Artă Zamca, situată pe strada Zamca, nr. 17, în Suceava, și se vor desfășura în perioada 1-31 August 2023.

Vă invităm să participați la vernisajul celor două expoziții de excepție: „Dragă pădure, dragă Românie!” a artistei Luminița Bogdan și „Nuanțe și Contururi” a graficianei Ionela Paiu, care va avea loc în data de Joi, 17 August 2023, ora 13:00, la Galeria de Artă Zamca, strada Zamca, nr. 17, în Suceava. Vă așteptăm cu bucurie să descoperiți universul artistic al acestor artiști suceveni și să vă bucurați de o experiență vizuală captivantă în cadrul programului cultural LUNA DIASPOREI.

Expoziția de pictură pe pânză „Dragă pădure, dragă Românie!”
Luminița Bogdan
Talentata pictoriță Luminița Bogdan ne dezvăluie creații de o sensibilitate aparte, care au ca temă centrală natura și peisajele României. Expoziția este o călătorie artistică captivantă în care originalitatea stilistică se împletește cu o muncă asiduă, iar viziunea artistei se îmbracă în culori și forme inedite. Născută la 7 Noiembrie 1963 în Suceava, Luminița Bogdan își găsește acum reședința în Germania, iar această expoziție este o oportunitate pentru ea de a-și împărtăși pasiunea artistică cu publicul din țară. „Dragă pădure, dragă Românie!” este o invitație la dialogul cu natura și tradițiile românești, surprinse prin ochii talentați ai artistei. Cu deviza artistică „Discipol nu epigon!”, Luminița Bogdan ne încântă cu o interpretare autentică și personală a lumii, transpusă cu măiestrie pe pânză. Expoziția este curatoriată de Maestrul caricaturist Mihai Pânzaru – PIM, iar criticul de artă drd. Delia Ioana-Leizeriuc, consilier DJC Suceava, o descrie ca pe o aventură artistică în care originalitatea și munca asiduă se îmbină într-un mod inedit.

Expoziția de Grafică „Nuanțe și Contururi”
Ionela Paiu
În cea de-a doua expoziție, talentata graficiană Ionela Paiu ne surprinde cu o selecție captivantă de lucrări care explorează nuanțele și contururile prin intermediul artei grafice. Tematica expoziției se înscrie în contextul cultural al anului 2023, dedicat omagierii marelui compozitor român Ciprian Porumbescu. Expoziția „Nuanțe și Contururi” este un demers artistic ce ne dezvăluie lumea subtilă și complexă a graficii, într-o manieră plină de expresivitate și originalitate. Curatoriată de Maestrul caricaturist Mihai Pânzaru – PIM, această expoziție îmbină măiestria tehnică cu sensibilitatea artistică, oferind publicului o experiență vizuală captivantă.
Ambele expoziții vor putea fi vizitate în perioada 1-31 August 2023, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, la Galeria de Artă Zamca din Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.