Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Festivalul de Teatru pentru Tineret

Data
Access
gratuit
Loc
Shopping City Suceava

În perioada 8–9 Mai 2010, Shopping City Suceava şi Compania Teatrală Bucovina te invită la Festivalul de Teatru pentru Tineret, ediţia a II-a.

Festivalul se va desfaşura în trei etape: înscrierea concurenţilor (în urma anunţului făcut prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava), Concursul de interpretare la două secţiuni (monolog şi trupe) cu workshop-uri şi Gala laureaţilor, în cadrul căreia vor fi premiate piesele jurizate. Shopping City Suceava va oferi câştigătorilor premii în valoare totală de 2.000 lei.

Sâmbata, 8 Mai 2010, începand cu ora 13:00, va avea loc Concursul de interpretare pentru licee, pe doua secţiuni: monolog şi trupe, iar duminica, 9 Mai 2010, începând cu ora 13:000 va avea loc Concursul de Interpretare pentru gimnaziu (monolog şi trupe). În cele două zile actriţa Gabriela Ioniţă şi studentul Dan Clucinschi vor susţine ateliere de pregătire.

În ultimii ani se simte o reorientare a tineretului sucevean către fenomenul artistic, către interpretare teatrală, fapt dovedit de participarea numeroasă la prima ediţie a Festivalului de Teatru pentru Tineret 2009. De asemenea, se observă impactul pozitiv asupra comportamentului şi nivelului de exprimare a tinerilor angrenaţi în actul artistic teatral, aceştia devenind mai sociabili, comunicativi, având alternative de petrecere a timpului liber. Prin continuarea acestui festival la Shopping City Suceava se oferă o oportunitate pentru numeroşii tineri implicaţi în fenomenul teatral de a fi remarcaţi şi îndrumaţi de către personalităţi ale genului.


Fotografii

Poze realizate de ArTiStul.

Publicitate

Comentarii (1)

  1. Adina Paşcu

    E un festival foarte reusit ! Eu am castigat anul trecut la 2 sectiuni(sectiunea interpretare grup si premiul pentru „cea mai buna interpretare feminina”, mi-ar fi placut foarte mult sa particip si anul acesta, insa nu am avut suficient timp…pregatindu-ma pentru Bacalaureat.Insa cu siguranta am sa merg pe 8 respectiv 9 Mai pentru a vedea evolutia talentelor sucevene.
    Multumesc inca odata juriului si organizatorilor !
    Cu mult respect, Adina Paşcu

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.