Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Festivalul județean de poezie “Ion Cozmei”

Data
Access
gratuit
Loc
Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera

Atenție! Evenimentul a fost suspendat.

Duminică, 22 Martie 2020, Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar Suceava, Biblioteca Bucovinei” I.G. Sbiera”, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Primăria comunei Șerbăuți, organizează ediţia a III-a a Festivalului judeţean de poezie „ION COZMEI”.

Concursul îşi propune să aducă în atenţia elevilor noţiuni despre viaţa şi opera poetului Ion Cozmei şi, totodată, să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

R E G U L A M E N T

1. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, redactate cu diacritice, corect din punct de vedere gramatical, al ortografiei şi al punctuaţiei.

2. La concurs pot participa elevi din clasele V-VIII şi IX-XII, din judetul Suceava, care nu au debutat editorial şi nu au căştigat Marele premiu la ediţiile anterioare ale festivalului. De asemenea pot participa si concurenți din orice altă categorie socială, studenți, liber-profesioniști, etc, etc.

3. Lucrările se trimit până la data de 8 martie 2020 pe adresa: ioanmanole2010@gmail.com. Lucrările vor purta fiecare câte un motto.

4. Lucrările vor fi însoţite de un Curriculum Vitae, care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, clasa, instituţia de învăţământ, activitate literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică, dar care se vor trimite separat împreună cu motto-ul de pe lucrări.

5. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci şi maximum zece poezii.

6. Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 10 martie cel târziu, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere ce va avea loc la Călinești și Suceava.

7. Organizatorii asigură cazarea laureaţilor, acolo unde va fi cazul, și o masă. Transportul este suportat de laureaţi.

8. Juriul concursului va fi alcătuit din poeţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

9. Membrii juriului nu mai pot schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării, dar pot propune redimensionarea portofoliului de premii dacă va fi cazul de egalitate de note sau portofolii excepționale.

10. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii:

Marele premiu „ION COZMEI” – 2000 lei

Premiul II – 1000 lei
Premiul III – 600 lei
Mențiuni

Vor fi acordate, în funcţie de posibilităţi, şi premii ale unor reviste literare sau premii speciale.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.