Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Festivalul Șanselor Tale, aflat la cea de-a XVIII-A ediție a Festivalului Șanselor tale, organizat de Asociația Institutul Bucovina, la Suceava

Data
Access
gratuit

Tradiția organizatorică lansată de către Asociația Institutul Bucovina în anul 2004 prin Festivalul Șanselor Tale continuă și în această toamnă, cu cea de-a XVIII-a ediție, organizată în perioada 22-26 noiembrie 2021, sub egida Anul european pentru accesul tuturor la educație.

Spre deosebire de anul anterior, când situația pandemică a impus desfășurarea exclusivă a evenimentului în mediul online, de această dată, organizatorii au planificat activități în sistem hibrid, cele fizice fiind posibile cu public restrâns și respectarea tuturor normelor legislative impuse de către autorități. Calendarul activităților este unul diversificat, de la promovarea proiectelor aflate în plină perioadă de implementare, la întâlniri cu parteneri naționali și internaționali și apariții la posturile media locale.

Luni, 22 noiembrie, începând cu ora 07:30, președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru – Vasile Gafiuc, va fi prezent online la televiziunea Intermedia, în dialog cu jurnalista Adriana Dascălu, pentru a vorbi despre evenimentele planificate, dar și întreaga activitate a organizației. Tot în această zi este programată și lansarea proiectului In Job – incluziune pe piața muncii a tinerilor NEETs.

Marți va avea loc training-ul financiar din cadrul proiectului Act4NGO, iar după-amiază este planificată o întâlnire online la care vor participa reprezentanți din cadrul Asociaţiei Centrul de Advocacy și Drepturile Omului – CADO şi ai Asociației Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC, pentru lansarea campaniei de informare şi conştientizare în cadrul proiectului Școala pentru toți copiii!-II, eveniment la care au mai fost invitaţi reprezentanţi ai şcolilor din 11 judeţe: Botoșani, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova și Suceava și municipiul București (sectoarele 2 și 5).

În celelalte zile, organizatorii au inclus în agendă mai multe întâlniri de management pentru câteva dintre proiectele naționale (RIES, ReACţ-ionăm, Smart4Youth) și Erasmus+ pe care le desfășoară (YOPEVA, hyperCLEAN4HORECA, SEPAL).

Miercuri, membrii grupului de lucru „Green Economy” sunt invitați la un eveniment online susținut de Social Firms Europe CEFEC, o rețea în cadrul căreia inițiatorii Festivalului Șanselor Tale dețin secretariatul general.
În sistem hibrid, miercuri și joi, Asociația Institutul Bucovina, coordonator PEP (People Experiencing Poverty) va participa la două întâlniri organizate de către EAPN – European Anti-Poverty Network, cu prilejul campaniei de luptă împotriva sărăciei.

Vineri, ultima zi a celei de-a XVIII-a ediții, în prima parte a zilei, este planificată o întâlnire online la care vor participa reprezentanţi din cadrul Asociației Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC, câteva organizaţii neguvernamentale din judeţul Suceava şi reprezentanţi ai instituţiilor publice de la nivel local şi central, care împreună vor lansa la nivelul judeţului Suceava o campanie de activităţi de promovare a voluntariatului şi de conştientizare a beneficiilor acestuia, prin intermediul proiectului Pro Voluntariat – PRO VOL. Ziua de vineri va fi încheiată prin lansarea oficială a campaniei Cadoul din cutia de pantofi, o tradiție a lunii decembrie, prin care dulciuri, hăinuțe, rechizite și jucării împachetate atent în cutii colorate, sunt colectate la sediul asociației, iar mai apoi, distribuite în comunitățile sărace din județul Suceava, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.