Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Florin PAUL

Data

Luni, 19 Ianuarie 2009, începând cu ora 18:30, în sala Auditorium a Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu Suceava, va avea loc un recital extraordinar Florin Paul.

În program: Eugene Ysaye şi Integrala sonatelor pentru vioară solo.

Organizatori: Asociaţia culturală Lira de Aur şi Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava.

S-a nãscut în data de 21 Ianuarie 1958, la Lugoj. A început studiul viorii în orasul natal cu Iosif Willer, apoi la Timisoara cu profesorul Ilie Lina, continuandu-l la Liceul nr. 1 din Bucuresti, cu profesoara ElisabetaTomescu-Ciomu, si la conservatorul de muzicã din acelasi oras, cu reputatul maestru Stefan Gheorghiu.

Calitatile sale artistice au fost remarcate de timpuriu, obtinand primul premiu I la un concurs national, la varsta de numai 11 ani.Portile adevaratei cariere interpretative sau deschis insã, o data cu castigarea laurilor unor mari concursuri internationale: „Jaques Thibaud”, la Paris / Franta (1977) si Nicolo Paganini, la Genova-Italia (1979).

In anul1982, s-a stabilit în Germania unde,în primul rand, a continuat sa-si completeze formarea artisticã, studiind cu profesorul Wolfgang Marschner, la Freiburg, si cu marele violonist Henryk Szeryng în cadrul Academiei Bach din Stuttgart; cu maestrul Szeryng, Florin PAUL a avut onoarea sã cante împreuna în public, interpretand Dublul concert de J. S. Bach, la Stuttgart, în anul 1998.

In Germania a ocupat succesiv mai multe posturi de concert-maestru: la Filarmonica din Munchen (aflatã pe atunci sub bagheta regretatului Sergiu Celibidache -1983), la Filarmonica din Stuttgart si din anul 1994 la NDR (orchestra radio din Hamburg).

In stagiunea 1981-1982, violonistul Florin PAUL a fost angajat ca solist concertist permanent al Filarmonicii deStat Botosani. Dupa revolutie a fost reluata colaborarea fructuasa cu acest interpret, iar din acest an, FLORIN PAUL redevine chiar solist concertist permanent al Filarmonicii de Stat Botosani.

Florin PAUL canta pe o vioara construita în anul 1672 de lutierul cremonez Francesco Ruggeri.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.