Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Francofête

Data
Loc
Casa Prieteniei

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, începând cu ora 18:00, Biroul Francez din cadrul Casei Prieteniei te invită la evenimentul intitulat Francofête.

Conceput ca o activitate sinestezică ce imbină armonios, ludic, vesel, toate artele, evenimentul continuă seria de acțiuni propuse în cadrul parteneriatului școlar inițiat sub egida Inspectoratului Școlar Suceava, reprezentat de domnul inspector de limbi moderne Constantin Tiron, între cele trei colegii sucevene, Colegiul Național Petru Rareș, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu și gazda evenimentului, Biroul francez, din Suceava.

Elevii francofoni ai Colegiului Mihai Eminescu vor cocheta cu lirismul francofon, prezentând poezii, caligrame – creații proprii dar și opere lirice consacrate. De asemenea, elevii talentați ai aceluiași liceu vor delecta publicul cu grația dansului și magia muzicii.

Un alt moment așteptat este vernisajul Franco-graphies care va cuprinde lucrări ale elevilor din clasele a VI-a B, a X-B și a XI-a B ai Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu. Tot de la același liceu vor performa trubadurii francofoni contemporani, elevi talentați de la clase de muzică, premiați la concursuri de specialitate, precum și dansatori grațioși care vor evolua pe ritmuri francofone.

Elevii Colegiului Național Petru Rareș vor prezenta una din recentele reușite ale elevilor francofoni ai liceului, un succes internațional, și anume, conferirea distincției LabelFrance Education, care recunoaște și impune colegiul sucevean pe harta celor mai performante școli francofone din lume.

Coordonatorii activității sunt doamnele prof. dr. Petronela Munteanu și prof. dr. Cristina Hetriuc.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.