Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Hotarul nevăzut – Pictură și Grafică de Mihail Gavril

Data
Access
gratuit
Loc
Muzeul de Istorie Suceava

În perioada 1 Octombrie – 12 Decembrie 2021, Muzeul Național al Bucovinei, Suceava și artistul plastic Mihail Gavril, membru al UAP București vă invită la expoziția Hotarul nevăzut.

Expoziție aniversară la 60 de ani de viață și 40 de ani de activitate artistică
Locul de desfăşurare: Sala de Expoziții temporare din Muzeul de Istorie, Suceava, Strada Ștefan cel Mare 33.

Preocupat de tema intersecției Timpului cu Spațiul, pictorul Mihail Gavril a dedicat 40 de ani de carieră artistică cercetării elementelor plastice simbolice utilizate în cultura medievală și căutării unor soluții de integrare a acestora într-un discurs compozițional modern.
Pornind de la monumentele istorice din județul său natal, Suceava, Mihail Gavril se lasă purtat într-un exercițiu extatic ce reușește să întipărească în artă parcursul omului ce se angajează prin contemplare spre iluminare.
Abordând metodic și perseverent redesenarea realităților materiale, artistul plastic se angajează dinamic în permutări, suprapuneri și răsturnări compoziționale care generează soluțiile simbolice cu semantică spirituală ce impun titlul discursului artistic: „Hotarul nevăzut”.
Vor fi luate toate măsurile necesare pentru a se respecta normele de siguranță și de distanțare fizică impuse de pandemia de Covid 19.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.