Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Îngerii Crăciunului

Data
Access
gratuit

În perioada 11 decembrie 2023 – 3 ianuarie 2024 Galeria de artă „Zamca”‘ se transformă într-un tărâm al viselor și al culorilor în cadrul expoziției de pictură „Îngerii Crăciunului”

Cu un titlu incitant și sub îndrumarea atentă a curatorului Mihai Pânzaru – PIM, această expoziție aduce în prim-plan spiritul sărbătorilor de iarnă și reinterpretarea lor artistică.

Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 13 decembrie 2023, la ora 13:00, la Galeria de artă ”Zamca”, situată pe strada Zamca, nr. 17, Suceava. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv, oferind iubitorilor de artă și publicului larg ocazia de a intra în atmosfera magică a Crăciunului prin ochii artiștilor.

„Îngerii Crăciunului” este o expoziție ce cuprinde lucrări unice semnate de tineri artiști talentați, iar perioada în care publicul poate admira aceste creații este.

Cu bucurie și dedicare, curatorul Mihai Pânzaru – PIM oferă o perspectivă asupra expoziției „Îngerii Crăciunului”: „Această expoziție reprezintă o călătorie fascinantă în lumea imaginației și a frumuseții interpretate de diverși artiști. Fiecare operă spune o poveste unică a Crăciunului, iar prin această expoziție, împreună descoperim magia în forme artistice variate.”

Criticul de artă, drd. Delia Ioana-Leizeriuc, consilier DJC Suceava, a subliniat valoarea și semnificația fiecărei opere expuse: ” Este o mare bucurie că am reușit să organizăm acest eveniment pentru acești copii minunați și talentați. Expoziția „Îngerii Crăciunului” poartă acest titlu sugestiv deoarece acești copii sunt ca niște îngeri pentru noi. În greaca veche termenul de „înger” semnifica ideea de „mesager”. Asemenea îngerilor, acești copii talentați sunt ca niște mesageri pentru noi, pentru umanitate. Ei ne transmit gânduri senine, de pace, iubire, armonie, uniune, decență, inocență și simplitate, iar pentru acest lucru ar trebui să fim profund recunoscători.”

Expoziția beneficiază și de susținerea Președintelui Asociației pentru Parteneriat Social Bucovina, domnul Petru-Vasile Gafiuc, care a precizat: ” Cum se putea mai frumos decât să sărbătorim această perioadă dinaintea Crăciunului printr-o expoziție unică, pentru că am adus copii talentați de la mai multe școli pe care i-am descoperit de-a lungul activității noastre, cel puțin anul acesta, cu lucrări remarcabile. Galeria noastră este un spațiu al educației prin artă, al educației pentru estetic, de la cele mai fragede vârste. Iată cât talent avem astăzi în Galeria Zamca.”

În cadrul expoziției, vor fi disponibile și opere ce vor putea fi achiziționate, oferind astfel oportunitatea de a lua acasă o bucată din magia Îngerilor Crăciunului.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.