Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Jacques

Data

Joi, 20 Noiembrie 2008, începând cu ora 19:00, Suceava Theatre Company te invită la Auditorium Joseph Schmidt Suceava la premiera piesei de teatru Jacques de Eugene IONESCO.

Lucrarea scrisă în 1950, care a fost montată prima dată la 13 Octombrie 1955 la Theatre de la Huchette în regia lui Robert POSTEC, se bucură de această dată de o realizare minimalistă dar plină de expresivitate, punând accentul pe detaliu, într-o cromatică a interpretarii care fără doar şi poate va captiva publicul.

De ce într-o zi minunea de a fi ia sfârşit, de ce înţelegem că este minune abia când pierim, de ce o întunecăm cu neghiobiile, cu duşmăniile, cu nădejdile stupide, de ce oamenii se caută unii pe alţii în noapte şi nu se regăsesc decât ca să nu se recunoască şi să se lovească, de ce ne agăţăm cu disperare de o semnificaţie inexistentă şi ce crimă trebuie să ispăşim pentru a putea trăi în acest vid?

Eugene IONESCO
Cântăreaţa cheală

Regizor: Andras CHIRILIUC.

Apreciez iniţiativa. Chiar este de apreciat. Însă am să mă opresc la ce-am considerat că nu trebuia să se întâmple.

Eu am stat în primul rând. Pe scenă erau trei ghivece mari cu flori. În primul rând nu vedeam actorii din cauza lor, iar în al doilea rând m-au încurcat foarte mult la fotografii. Nu cred că-şi aveau sensul. Cel puţin acolo. Apoi ar fi sonorizarea foarte slabă. Contează! Însă mai grav este faptul că se auzeau tare vocile sufleorilor. Nu e plăcut să te uiţi la o piesă de teatru şi să auzi majoritatea replicilor înainte de a le rosti actorii. Iar cât despre lumini. Poate ar trebui de căutat o soluţie. Contribuie la spectacol. Ar mai fi rigiditatea din interpretare, dar cred că e nevoie de o mai mare experienţă iar ea se câştigă în timp. Deci tai ultima frază.

Succes!

PS: să-i aducă aminte cineva domnişoarei care spunea că se ocupă de PR-ul auditoriumului că mi-a promis ceva şi frumos ar fi să se ţină de cuvânt.

Publicitate

Comentarii (2)

  1. Andreea

    mda,ai dreptate in majoritatea „observatziilor” pe care le-ai adus.. am jucat si eu in piesa asta [mama lui Jacques] si vreau sa spun ca sufleurii se auzeau prea tare din cauza faptului ca numai cu o saptamana inainte d premiera s-au facut modificari majore,iar cei ce am apucat sa invatzam tot textul l-am invatzat,si oricum nu suntem actori profesionisti,deci cum ai spus si tu,invatzam :”> oricum,sper ca macar „tentativa” v-a placut.. chiar daca am gresit pe ici pe colo,am muncit foarte mult..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.